MANČESTER SE UZDA U MAGIJU ''OLD TRAFORDA'': Barsa se izvukla na ''Nou kampu''

M.T.

23. 02. 2023. u 10:23

PRVI meč dva rivala završen je rezultatom 2:2.

МАНЧЕСТЕР СЕ УЗДА У МАГИЈУ ОЛД ТРАФОРДА: Барса се извукла на Ноу кампу

FOTO: AP/Tanjug

Pre nedelju dana u Španiji je viđena odlična utakmica sa četiri postignuta gola uz još mnogo dobrih prilika, ali će večeras od 21 čas na ''Old trafordu'' Mančester junajted i Barselona definitivno odlučiti ko će biti putnik u osminu finala Lige Evrope.

Posle mirnog prvog poluvremena na ''Nou kampu'' pre nedelju dana, sve je eksplodiralo u drugih 45 minuta. Markos Alonso doneo je prednost Barseloni, ali je samo dva minuta kasnije već bilo nerešeno pogotkom Markusa Rašforda. Pitanje je kako bi se meč odvijao da Kunde nije autogolom doveo ''crvene đavole'' u vođstvo u 59. minutu, ali je na sreću Ćavija u 77. minutu Rafinja doneo izjednačenje.

Junajted je imao prilično nezgodan meč za vikend protiv Lestera u Premijer ligi i mada je slavio sa 3:0, Ten Hag je ocenio da je njegov tim odigrao grozno prvo poluvreme. Samo jednu šansu je Mančester iskoristio protiv ''lisica'' u prvih 45 minuta za gol, dok je De Hea na drugoj strani zaustavljao svaki pokušaj Lestera. ''Crveni đavoli'' imaju veoma dobar učinak na domaćem terenu na poslednjih 15 mečeva pošto su slavili 14 puta uz jedan remi.

Između dva meča protiv Mančestera, Barselona je imala praktično rutinski meč u La ligi protiv Kadiza kojeg je savladala sa 2:0. Katalonci su u sjajnom nizu od 18 mečeva bez poraza, od čega su slavili čak 16 puta uz samo dva remija. ''Blaugrana'' je slavila na poslednjih 11 gostujućih mečeva u svim takmičenjima i to bi mogao da bude značajan faktor za španskog predstavnika večeras na ''Teatru snova''.

Menadžer domaćina junajteda Erik ten Hag imaće pojačan tim za večerašnji revanš pošto se posle odrađene suspenzije u prvom meču zbog kartona vraćaju u sastav Lisandro Martinez i Marsel Sabicer, kao i Kazemiro. Kristijan Eriksen i Doni van de Bek su povređeni, a igranje Entonija Marsijala, Harija Megvajera i Antonija je još uvek pod znakom pitanja. Ukoliko Antoni ne bude mogao da igra, umesto njega se očekuju u timu Džejdon Sančo ili Alehandro Garnačo. 

Barselona je ostala bez Gavija pošto ga čeka suspenzija zbog kartona, a u prvo meču je povredu zaradio Pedri zbog koje će odsustvovati mesec dana sa terena. Zbog povrede neće biti ni Usmana Dembelea u timu, ali se zato u tim posle oporavka od povrede vratio Serhio Buskec mada je meč protiv Kadiza presedeo na klupi, a odsustvo Gavija znači da bi na levoj strani mogao da startuje Ansu Fati.

Remi koji su Mančester junajted i Barsa odigrali u prvom meču bio je tek prvi između ova dva tima na prethodnih deset utakmica. Barselona ima šest trijumfa, dok su ''crveni đavoli'' slavili tri puta.

NAŠ TIP: GG3+ (kvota 2,10)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOK: Fudbaler Srbije se oprostio od reprezentacije