''NEROAZURI'' MORAJU DA OBEZBEDE POBEDU NA SVOM TERENU: ''Zmajevi'' su u neverovatnoj formi!

V.M.

22. 02. 2023. u 14:16 >> 14:16

INTER dočekuje Porto u prvoj utakmici osmine finala Lige šampiona.

НЕРОАЗУРИ МОРАЈУ ДА ОБЕЗБЕДЕ ПОБЕДУ НА СВОМ ТЕРЕНУ: Змајеви су у невероватној форми!

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin igra dosta dobro nakon pauze, prošle godine je stao u osmini finala Lige šampiona i ima dobru priliku da ove sezone ode barem korak dalje, ali morao bi da trijumfuje večeras na ''Đuzepe Meaci'' kako bi sa pozitivnim rezultatom dočekao revanš u Portugalu. Porto je u fantastičnoj seriji, vezao je deset uzastopnih pobeda u svim takmičenjima i sa dosta samopouzdanja dolazi u Milano.

Domaćin je bio u takozvanoj ''grupi smrti'' u prvoj fazi takmičenja. Bajern je sa 18 poena dominantno zauzeo prvo mesto, ali ''neroazuri'' su dobili borbu sa Barsom za drugo mesto i plasirali su se u osminu finala sa deset poena. Ključni rezultati su bili pobeda protiv Katalonaca kod kuće i remi sa njima na ''Nou kampu''.

Najbolji strelac ekipe u najelitnijem evropskom takmičenju je veteran Edin Džeko sa tri postignuta gola. Što se tiče domaćeg prvenstva, izabranici Simonea Inzagija trenutno zauzimaju drugo mesto na tabeli Serije A. Za vikend su savladali Udineze sa 3:1 i zaostaju 15 bodova za liderom Napolijem.

Porto je u dominatnom stilu završio prvu fazu i kao lider grupe ''B'' dočekuje osminu finala. Nakon nešto slabijeg početka takmičenja u poslednje tri utakmice je savladao Leverkuzen, Briž i Atletiko Madrid i sa 12 poena zauzeo prvo mesto. ''Zmajevi'' su u fantastičnoj formi, poslednji poraz doživeli su desetog oktobra u derbiju protiv Benfike. Nakon tog neuspeha ostvarili su 19 pobeda i odigrali tri remija, što znači da su neporaženi na prethodne 22 utakmice u svim takmičenjima! Serđo Konseisao je ukomponovao ekipu koja je trenutno druga na tabeli portugalskog prvenstva i zaostaje pet bodova za gradskim rivalom Benfikom.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u grupnoj fazi Lige šampiona 2004/2005. kada je viđena po jedna pobeda na obe strane.

Inzagi ne može da računa na Koreu i Dalbera.

Porto u Milano dolazi bez Evanilsona, Kardoza, Gabrijela Verona i Meišeda, dok su pod upitnikom nastupi Galena, Otavija i Uribea.

Očekujemo jednu ujednačenu tvrdu utakmicu i verujemo da će biti malo golova, kao i da trostruki prvak Evrope neće biti poražen.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!