''GRAĐANIMA'' SAMO LIGA ŠAMPIONA FALI U VITRINAMA: ''Bikovima'' je izmaklo prvo mesto u poslednjem kolu

V.M.

22. 02. 2023. u 12:20 >> 12:20

LAJPCIG dočekuje Mančester siti na ''Red bul areni'' u osmini finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

ГРАЂАНИМА САМО ЛИГА ШАМПИОНА ФАЛИ У ВИТРИНАМА: Биковима је измакло прво место у последњем колу

Foto: Tanjug

Domaćin igra dosta solidno u poslednje vreme, nakon što je jako otvorio drugi deo sezone usledili su remi sa Kelnom i poraz od Union Berlina, ali izabranici Marka Rozea su za vikend bili bolji od Volfsburga i vratili su se na pobedničke staze. Mančester siti je za vikend ispustio priliku da se održi na prvom mestu Premijer lige kada je podelio bodove na ''Siti graundu'' i sada ponovo mora da juri vodeći Arsenal.

Lajcpig je zauzeo drugo mesto u grupi ''F''. Bio je prvi na ulasku u poslednje kolo grupne faze, ali nije mogao da odoli Realu na ''Santijago Bernabeu'' i morao je da se zadovolji drugom pozicijom. ''Bikovi'' nisu imali sreće na žrebu i izvukli su favorita broj jedan po kladionicama za osvajanje ovog takmičenja. Što se tiče nemačkog prvenstva, domaćin je trenutno peti na tabeli Bundeslige sa 39 osvojenih bodova i očekuje ga velika borba za neko od mesta koje vodi u Ligu šampiona iduće sezone.

Pep Gvardiola je u svojoj sedmoj sezoni na klupi ''građana'', osvojio je svako takmičenje sem Lige šampiona i oran je da konačno donese ''ušati'' trofej u vitrine kluba. Gost je grupnu fazu završio bez poraza, ostvario je četiri pobede uz dva remija sa gol-razlikom 14:2 i zauzeo je prvo mesto u grupi ''G''. Ekipu u ovom takmičenju golgeterski predvodi Erling Holand. Sjajni Norvežanin je tresao mrežu pet puta do sada i spreman je da poveća tu cifru. Kao što smo već rekli, Siti je za vikend ispustio bodove protiv Notingema i sada ima dva poena manje od Arsenala, a uz to je odigrao meč više od ''tobdžija''.

Ove dve ekipe su se susrele pre dve godine u grupnoj fazi Lige šampiona kada su oba tima ostvarila po jednu pobedu.

Domaćin će biti bez Dialoa, Gulašija i Danija Olma, dok Gvardiola ne može da računa na Mendija i Stounsa, a nastup Kevina de Brujnea je neizvestan zbog prehlade.

Očekujemo jednu otvorenu utakmicu sa dosta prilika za gol, verujemo da će Siti slaviti kao i da će biti dosta pogodaka na večerašnjem susretu.

NAŠ TIP: 2&|1+ (kvota 2,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave