GRADSKI DERBI U NAJVEĆEM EVROPSKOM GRADU: Lokomotiva se ove sezone muči sa Spartakom

M.T.

22. 02. 2023. u 09:05

"GLADIJATORI" su slavili u oba prethodna meča.

ГРАДСКИ ДЕРБИ У НАЈВЕЋЕМ ЕВРОПСКОМ ГРАДУ: Локомотива се ове сезоне мучи са Спартаком

FOTO: AP/Tanjug

Kup Rusije u fudbalu, koji se ove godine održava u nešto drugačijem formatu kako bi klubovi koji ne mogu da igraju Evropu zbog sankcija bar na neki način nadoknadili manjak mečeva, stigao je do četvrtfinalne faze, a odmah na startu predviđen je gradski derbi u kojem će moskovska Lokomotiva na stadionu ''RDZ Arena'' dočekati Spartak danas od 18 časova u prvom meču.

Pauza u ruskom prvenstvu na snazi je još od sredine novembra i završiće se početkom marta, a u međuvremenu su klubovi mogli da igraju samo prijateljske mečeve, kao i završnicu grupne faze kupa.

Lokomotiva je ove sezone u veoma teškoj situaciji i moraće mnogo da se potrudi kako bi izborila opstanak. Tokom pauze, ekipa trenera Mihaila Galaktionova imala je sedam prijateljskih mečeva u kojima je zabeležila pet pobeda uz po jedan poraz i nerešen meč. U poslednjem prijateljskom meču pre nedelju dana, Lokomotiva je ubedljivo savladala Fursan Hispaniju iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 5:0, ali će to biti od malo koristi protiv raspoloženog Spartaka.

Potencijalno bi kup mogao da bude čak i manje važno takmičenje za Lokomotivu upravo zbog situacije u kojoj se tim nalazi u ligi. Lokomotiva je trenutno tek na 14. mestu sa kojeg se igra doigravanje za opstanak u ligi sa 13 bodova, jednim više od Himkija i sedam od praktično prežaljenog Torpeda.

Spartak je na pauzu otišao nešto lošijeg raspoloženja pošto je poražen u poslednje dve utakmice grupne faze kupa od Samare i Zenita na penale. Čak ni dva vezana neuspeha nisu koštala Spartak prvog mesta u grupi upravo ispred Zenita. Tokom pauze ekipa trenera Giljea Abaskala odigrala je pet prijateljskih mečeva i ostvarila četiri pobede uz jedan nerešen rezultat.

U Premijer ligi Spartak će u nastavku sezone pokušati da nadoknadi zaostatak za Zenitom. Moskovljani su trenutno na drugom mestu sa 36 osvojenih bodova, dok tim iz Sankt Peterburga na vodećoj poziciji ima šest više.

U poslednjih deset mečeva ovih timova prednost je na strani Spartaka koji je uspeo da upiše pet trijumfa, dok je Lokomotiva slavila samo dva puta, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom. U oba meča ove sezone koja su igrana u okviru Premijer lige Rusije, Spartak je bio uspešniji. Sredinom septembra je Spartak slavio pobedu minimalnim rezultatom, dok je nepuna dva meseca kasnije u gostima Spartak uspeo da savlada Lokomotivu sa 2:1.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,85)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

UKRAJINA TUGUJE: Umro Mihail Fomenko

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu - rat koji je u toku je doveo da se zbivanja iz tih država prate iz minuta u minut, uživo, a na svakih pet minuta pojavi se nova informacija koja izazove veliku pažnju. Sport je neodvojiv deo života, pa i tokom ratnih zbivanja, a upravo je jedna sportska vest rastužila ovog ponedeljka Ukrajince.

29. 04. 2024. u 14:24

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave