NA ''TUMBU'' DOLAZE RASPUCANI ATINJANI: U Solunu se niko nije naigrao fudbala

M.T.

19. 02. 2023. u 11:00

APSOLUTNI derbi 23. kola grčkog prvenstva.

НА ТУМБУ ДОЛАЗЕ РАСПУЦАНИ АТИЊАНИ: У Солуну се нико није наиграо фудбала

Andrija Živković Foto EPA

Fudbaleri PAOK-a i AEK-a odigraće derbi 23. kola grčkog šampionata na stadionu ''Tumba'' u Solunu večeras od 19.30. Meč poznatiji kao ''derbi dvoglavih orlova'' mogao bi da dovede do određenih pomeranja u vrhu tabele.

PAOK derbi protiv još jednog omraženog rivala iz Atine dočekuje u veoma dobroj formi pošto je u novoj godini ostao neporažen na svih deset odigranih utakica, sedam u prvenstvu i tri u kupu. U Superligi PAOK je ostvario četiri pobede i tri remija, ali je u poslednja dva kola remizirao u derbiju protiv Olimpijakosa, a zatim i sa Asterasom što je bilo neprijatno iznenađenje za navijače  ''crno-belih''.

Domaći teren predstavlja veoma značajan faktor sa solunski klub koji sa klupe predvodi Razvan Lučesku, pošto je PAOK neporažen na 21 utakmici od poslednje 24 koje je igrao pred svojima navijačima. Solunci su trenutno na tabeli grčkog šampionata na četvrtoj poziciji sa 44 boda, dva manje od Olimpijakosa na trećem mestu i šest od današnjeg rivala AEK-a koji ima i jednu utakmicu manje. Pobedom protiv AEK-a večeras, PAOK bi smanjio zaostatak za atinskim klubom i ujedno zadržao korak i za Olimpijakosom.

Koliko je ''dvoglavi orao'' u dobroj formi, u još boljoj se nalazi AEK. Ekipa trenera Matijasa Almeide nalazi se u seriji od pet uzastopnih pobeda u šampionatu, odnosno devet u svim takmičenjima, a slavila je na 16 od poslednjih 17 utakmica! U poslednja dva kola AEK je bio i prilično raspucan pošto je sa po 3:0 savladao drugi solunski tim, Aris, i Levadijakos.

Dobra forma AEK-a donela mu je potpuno približavanje Panatinaikosu koji je trenutno prvi na tabeli sa 54 osvojena boda, četiri više od AEK-a, ali uz čak dva meča više, što znači da Almeidin tim sa dve potencijalne pobede na tim utakmicama dolazi do liderske pozicije u šampionatu. Protiv PAOK-a, veliki adut AEK-a bića defanziva pošto je odbrana najbolja u ligi sa samo devet primljenih golova od početka sezone.

U prvoj utakmici ovih timova ove sezone u šampionatu, AEK je savladao PAOK SA 2:0, a to je bila tek prva pobeda Atinjana na poslednjih deset mečeva protiv solunskog kluba. PAOK je uspeo da upiše za isto vreme šest trijumfa, a tri utakmcie su završene nerešenim rezultatom. Poslednji put je AEK u Solunu slavio u julu 2020.

NAŠ TIP: G1+ (kvota 1,40)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna