BORUSIJA U OZBILJNOJ TRCI ZA TITULOM: Herta ne sme ''milionerima" da bude nesavladiva prepreka

M.T.

19. 02. 2023. u 09:57

KLUB iz Dortmunda u seriji od pet pobeda u Bundesligi.

БОРУСИЈА У ОЗБИЉНОЈ ТРЦИ ЗА ТИТУЛOM: Херта не сме милионерима да буде несавладива препрека

FOTO: EPA

Borusija Dortmund u novoj godini igra sjajan fudbal i ''milioneri'' su realan kandidat u borbi za titulu, a danas od 17.30 u 21. kolu Bundeslige dočekaće na ''Signal Iduna Parku'' Hertu koja se grčevito bori za opstanak.

Ekipa trenera Edina Terzića očigledno je do vrha napunila baterija tokom pauze na polusezoni pošto od povratka na teren ređa pobede. U sedam odigranih mečeva Borusija je ostvarila svih sedam pobeda, od čega pet u Bundesligi i po jednu u Kupu Nemačke i prvom meču osmine finala Lige šampiona protiv Čelsija.

Zahvaljujući činjenici da je Borusija slavila u osam od poslednjih deset mečeva u Bundesligi, jasno je zašto su se ''milioneri u potpunosti vratili u borbu za titulu. Trenutno je Borusija na trećem mestu tabele sa 40 osvojenih bodova, dva manje od drugoplasiranog Union Berlina i tri manje od lidera i branioca titule Bajerna iz Minhena.

Za razliku od raspoložene Borusije, Herta je u veoma teškoj situaciji. Povratak sa pauze nije doneo ništa dobro timu iz Berlina koji je pretrpeo četiri uzastopna poraza, odnosno ukupno na samo dve utakmice u poslednjih deset u Bundesligi uspeo da ostane neporažen. Ipak, Herta je nekako smogla snage i u prethodnom kolu sa ubedljivih 4:1 savladala Borusiju Menhengladbah.

Taj trijumf je za klub iz Berlina dobro došao za prekid serije poraza, ali nije promenio Hertinu situaciju na tabeli drastično. Ekipa trenera Sandra Švarca trenutno je na 16. mestu tabele koje donosi razigravanje za opstanak sa 17 bodova, jednim više od Štutgarta koji je prvi ispod crte za direktno ispadanje u niži rang. Herti dva boda beže Bohum i Hofenhajm koji su prvi iznad opasne zone, ali je pitanje može li tim iz Berlina taj nedostatak da nadoknadi protiv raspoloženih ''milionera''.

Borusija Dortmund će narednih šest nedelja biti bez Jusufa Mukoka zbog povrede, a u timu nema Žulijena Duranvila, kao ni dugo povređenog Mateu Moreja. Edint Terzić će verovatno upariti sa Sebastijanom Aleom u napadu Karima Adejemija koji je pogodio protiv Čelsija, a tu je i Džad Belingem.

Mnogo više problema ima trener Herte Sanro Švarc pošto u Dormtund ne putuju Peter Pekarik i Vilfred Kanga zbog povreda i oni su se pridružili Agustinu Rogelu, Čideru Ejukeu i Stevanu Jovetić koji su od ranije van stroja, a protiv bivšeg kluba verovatno neće igrati ni Kevin Princ Boateng.

Herta je sao jednom savladala Borusiju Dormtund u poslednjih deset mečeva, a ''milioneri'' su u prvom meču ova dva tima u sezoni ostvarili minimalan trijumf. To je bila Borusijina sedma pobeda u poslednjih deset mečeva, a dve utakmice su završene nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 1&D2+ (kvota 1,53)

TIP ZA HRABRIJE: 1&1P2+ (kvota 2,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)