LUKA JOVIĆ JE PRORADIO! Empoli je sada na nišanu srpskog golgetera

M.T.

19. 02. 2023. u 10:29 >> 10:30

FIORENTINA je bez trijumfa već pet kola.

ЛУКА ЈОВИЋ ЈЕ ПРОРАДИО! Емполи је сада на нишану српског голгетера

FOTO: EPA

Ubedljiv trijumf protiv Brage u šesnaestini finala Lige konferencija, dao je krila fudbalerima Fiorentine koji će danas od 15 časova u okviru 23. kola Serije A dočekati Empoli na stadionu ''Artemio Franki'' i pokušati da prekinu niz od pet utakmica bez pobede u italijanskom šampionatu.

Možda u Seriji A, Fioretnina nije u bog zna kakvoj formi, ali je u Evropi odigrala fantastičan meč u četvrtak i sa 4:0 slavila protiv Brage u Portugalu uz dva gola Luke Jovića. Taj rezultat daje ''violi'' priliku za miran revanš i nastavak puta ka eventualnom trofeju uz šansu i u Kupu Italije gde Fiorentine igra u polufinalu protiv Kremonezea.

Tim Vinćenca Italijana okrenut je kup takmičenjima jer u Seriji A malo šta može da uradi. Bez pobede je u poslednjih pet kola, tačnije ima samo jedan remi uz četiri poraza, a u prethodnom kolu je izgubila od Juventusa sa 1:0. Tim iz Firence trenutno je na 14. poziciji sa 24 boda, sedam više od Verone, prvog tima ispod crte i trijumf bi bio poželjan kako bi Italijanova ekipa što pre otklonila svaku sumnju oko opstanka.

Empoli ima sasvim solidnu sezonu, pošto je doživeo samo jedan poraz od početka godine na sedam mečeva od Rome uz četiri remija i dve pobede. U prošlom kolu je Empoli uspeo da stigne do remija protiv Specije u sudijskoj nadoknadi meča iako je gubio sa 2:0, a već od 21. minuta bio i sa igračem manje, mada su i gosti ostali sa desetoricom u drugom poluvremenu. Tim Paola Zanetija trenutno je na 12. pozciji sa 27 osvojenih bodova, tri više od Fiorentine i na dobrom je putu da prebrine brigu oko opstanka, ali će za to ipak biti potreban pozitivan rezultat u Firenci.

Trener Fiorentine Vinćenco Italijano za meč protiv Empolija ima prilično dobru kadrovsku situaciju pošto zbog povreda ne može da računa samo na Josipa Brekala i Rikarda Sotila. Italijano je pred meč protiv Brage napravio pet izmena u sastavu, a jedna od njih bio je Luka Jović koji je postigao dva gola i verovatno time obezbedio sebi mesto startera za Empoli.

Nešto više kadrovskih problema pred ovu utakmicu ima trener Empolija Paolo Zaneti pošto će u Firencu otputovati bez povređenih Matije Destra i Lorenca Toneli, dok Fabijano Parizi mora da pauzira jedanu utakmicu zbog crvenog kartona dobijenog u meču sa Specijom. Alberto Grasi je takođe još jedan potencijali izostana u timu Empolija zbog povrede, ali postoji šansa da ipak bude u timu.

Fiorentina i Empoli potpuno su izjednačeni što se tiče učinka u poslednjih deset međusobnih mečeva pošto oba tima imaju po četiri ostvarene pobede, dok su dva meča okončana nerešenim rezultatom. Upravo je prvi meč u sezoni ovih timova završen remijem bez golova na stadionu ''Karlo Kastelani'' u Empoliju.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

UČINIĆEMO SVE DA SE KAO ZEMLJA UZDIGNEMO POSLE OVOG UŽASA Vučić položio cveće u školi Vladislav Ribnikar (FOTO)