DERBI KOLA U LIGI 1: "Kneževi" žele da pođu istim putem kao Marselj

M.T.

11. 02. 2023. u 10:58

MONAKO je bez poraza u prethodnih sedam kola.

ДЕРБИ КОЛА У ЛИГИ 1: Кнежеви желе да пођу истим путем као Марсељ

FOTO: Tanjug

Najzanimljiviji meč ovog vikenda u francuskoj Ligi 1 biće derbi 23. kola u kojem će Monako dočekati branioca titule i lidera šampionata Pariz Sen Žermen na stadionu ''Luj II'' danas od 17 čsova.

Monako je u veoma dobroj formi u poslednje vreme, tačnije od nastavka sezone u Francuskoj. Tim Filipa Klemena nije izgubio nijednu od sedam utakmica u Ligi 1, a ostvario je u toj seriji pet pobeda i dva remija. U prethodnom kolu Monako nije imao problema i protiv Klermona je ostvario lak trijumf sa 2:0. Jedini pravi kiks Monako je u nastavku sezone imao u Kupu Francuske pošto je u trećoj rundi poražen posle penala od Rodeza.

U šampionatu Francuske Monako je trenutno na četvrtoj poziciji sa 44 osvojena boda, dva manje od Marselja i Lensa na trećem i četvrtom mestu, dok PSŽ na prvoj poziciji ima deset bodova više. Eventualnom pobedom Monako bi smanjio zaostatak za ''svecima'' i ponovo uneo neizvesnost u borbi za titulu.

Pariz Sen Žermen je u nastavku sezone odigrao 11 mečeva i pomalo neočekivano doživeo tri poraza. Dva su došla od Lensa i Rena u šampionatu, a u sredu je Marselj uspeo da eliminiše ''svece'' u osmini finala Kupa Francuske. Parižani su sva tri poraza doživeli od ekipa koje su u vrhu tabele i očigledno da postoje određeni problemi protiv jačih protivnika.

Posle poraza od Rena, tim Kristofa Galtijea je vezao tri meča bez poraza u Ligi 1, a u prethodnom kolu je pobedio Tuluz mada je imao rezultatski zaostatak posle 20 minuta meča. Problem za Parižane je i činjenica da nisu uspeli da sačuvaju mrežu na poslednja četiri gostovanja.

Monako je i dalje bez pomoći povređenih Vandersona, Malanga Sara i Elisea Ben Sehira, ali to su i jedini izostanci kod ''kneževa'' pa trener Filip Klemen ima na raspolaganju gotovo kompletan tim za veliki derbi protiv bogatih Parižana i pokušaće da ne menja dobitnu kombinaciju.

Nejmar i Serhio Ramos vratili su se posle povreda u tim taman za okršaj protiv Marselja, mada su ''sveci'' taj duel izgubili, a i dalje je na listi povređenih Kilijan Mbape. Njemu su se pridružili Lionel Mesi i Ašraf Hakimi koji su se povredili upravo protiv Marselja, a od ranije su van stroja Nordi Mukijele i Renato Sančez. Presnel Kimpembe se vratio treninzima, ali nije bio planiran za meč protiv Marselja i nije sigurno da će biti u timu ni za današnju utakmicu protiv Monaka.

Monako je među timovima koji je poslednjih godina umeo da namuči Pari Sen Žermen, a u poslednjih deset utakmica ''kneževi'' su tri puta savladali Parižane. ''Sveci'' su slavili pet puta, a dva meča su završena nerešenim rezultatom. U prvom meču ove sezone između ova dva tima rezultat je bio 1:1.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,62)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Ovim potezom sludeo one koji dele sankcije Rusima

RUSIJA i Ukrajina su i dalje izvori najvažnijih vesti na svetu, zbivanja iz tih država se prate iz minuta u minut, uživo, ali postoje i prateći događaji do kojih su dovela vojna dejstva, a koji privlače ogromnu pažnju svetske javnosti. Sport je jedan od segmenata života na koje je rat takođe uticao, a predstojeće Olimpijske igre - Pariz 2024, posebno su zanimiljive ovih dana, zbog "ruske situacije".

24. 04. 2024. u 13:44

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024