DERBI KOLA U MINHENU: Bajern i Ajntraht ne umeju da odigraju nerešeno

M.T.

28. 01. 2023. u 08:57 >> 08:57

BAVARCI su još bez pobede u novoj godini.

ДЕРБИ КОЛА У МИНХЕНУ: Бајерн и Ајнтрахт не умеју да одиграју нерешено

Foto: Profimedia

Nastavak sezone za sada ne ide onako kako su u Bajernu planirali, a danas od 18.30 čeka ih još jedan težak meč pošto će u derbiju 18. kola Bundeslige na ''Alijanc Areni'' dočekati raspoloženi Ajntraht iz Frankfurta.

Bajern je pred pauzu zbog Svetskog prvenstva bio u seriji od 10 uzastopnih pobeda i čini se da timu iz Minhena prekid šampionata nije baš najbolje ''legao'' pošto u nastavku sezone u novoj godini još uvek nema trijumf. Ekipa Julijana Nagelsmana je prvo remizirala u derbiju protiv Lajpciga, da bi u prethodnom kolu još jednom odigrala nerešeno sa Kelnom. Bajern je protiv ''jarčeva'' morao da spašava bod koji je doneo Džošua Kimih golom u 90. minutu.

Bez obzira što je od mogućih šest osvojio samo dva boda, Bajern je i dalje taj koji se pita u Bundesligi. Bavarci su na prvoj poziciji sa 36 bodova, ali sada imaju samo bod više u odnosu na Lajpcig i tri u odnosu na Union Berlin i nema sumnje da će gigant iz Minhena učiniti sve da konačno u novoj godini ostvari trijumf, posebno što je u prvom kolu ove sezone u Frankurtu slavio sa ubedljivih 6:1.

Ajntraht je i dalje na putu ka veoma uspešnoj sezoni. Tim iz Frankfurta nastavio je sezonu ubedljivom pobedom protiv Šalkea sa 3:0, da bi u prethodnom kolu poput svog današnjeg rivala remizirao sa Frajburgom.

Ukoliko bi izbegao poraz u duelu protiv Bajerna, Ajntraht bi ostao unutar pozicija koje donose makar kvalifikacije za Ligu šampiona. Ekipa Olivera Glasnera trenutno se nalazi na četvtoj poziciji sa 31 bodom, pet manje u odnosu na Bajern, a toliko imaju Borusija Dortmund i Frajburg na petom i šestom mestu, ali i lakše rivale u ovom kolu.

Bajern svakako do kraja sezone ne može da računa na Manuela Nojera i Lukasa Ernandeza, a van stroja će bar do februara biti Sadio Mane, Nusar Mazraui i Buna Sar. Julijan Nagelsman možda neće moći da računa na Leona Gorecku koji je zamenjen protiv Kelna zbog sumnje na potres mozga.

Kod tima iz Frankfurta i dalje nema zbog povreda Erika Dina Ebimbea i Luke Pelegrinija, a Oliver Glasner neće imati na raspolaganju ni Marsela Veniga i Pakstena Aronsona. Kevin Trap je zbog bolesti propustio meč protiv Frajburga i potencijalno će preskočiti i Bajern što znači da bi među stativama ponovo mogao da se nađe Diant Ramaj.

U poslednjih deset mečeva ova dva tima nije bilo nerešenog rezultata, a Bajern je u prednosti sa sedam pobeda, dok je Ajntraht uspeo da upiše tri pobede. Poslednji put su ova dva tima odigrala nerešeno još 2016.godine.

NAŠ TIP: 1&2+ (kvota 1,47)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)