MITROVIĆ PREKIDA POST? "Crne mačke" napadaju srpsku gol mašinu

V.M.

28. 01. 2023. u 10:54 >> 10:55

FULAM dočekuje Sanderlend u utakmici četvrtog kola FA kupa.

МИТРОВИЋ ПРЕКИДА ПОСТ? Црне мачке нападају српску гол машину

Foto: Profimedia

Domaćin je doživeo dva vezana poraza u prvenstvu od Njukasla i Totenhema i pokušaće da se vrati na pobedničke staze na današnjem duelu. Sanderlend je podigao nivoe igre u poslednje vreme, deveti je u Čempionšipu i polako se penje ka vrhu tabele.

Pitanje je sa kakvim interesovanjem će gost ući u ovaj meč jer mu je borba za povratak u elitu bitnija.

Fulam igra sjajno ove sezone i na iznenađenje svih trenutno je sedmi na tabeli Premijer lige sa 31. osvojenim bodom. Nakon sjajne serije od pet uzastopnih pobeda u svim takmičenjima, ''kolibari'' su nesretno doživeli dva poraza. Protiv Njukasla su imali priliku da povedu sa bele tačke, ali se Mitrović sapleo prilikom izvođenja jedanaesterca i Isak je to kaznio u samoj završnici susreta, a protiv Totenhema je u jednoj tvrdoj utakmici presudu doneo Hari Kejn sjajnim udarcem sa 20 metara.

Aleksandar Mitrović nije postigao pogodak na prethodne tri utakmice i pokušaće da prekine taj post ukoliko ga Marko Silva uvrsti u tim. Ekipa iz Londona je takmičenje u FA kupu započela u prošlom kolu u kojem je savladala Hal sa 2:0.

Nakon nešto slabijeg početka sezone Sanderlend se konsolidovao i sada pruža dosta dobre partije. Na poslednjih pet utakmica u Čempionšipu upisao je tri pobede uz po poraz i remi.

Gost ima samo bod manje od Noriča i Midlzbroa koji zauzimaju mesta koja garantuju plej-of za plasman u Premijer ligu.  Što se tiče FA kupa, ''crne mačke'' su u prošlom kolu odigrale jako zanimljiv meč protiv Šruzburija.  Gubile su 1:0 sve do sudijske nadokadne u kojoj su golovima Stjuarta i Onijena preokrenule rezultat i plasirale se u sledeću fazu.

Ova dva tima su se poslednji put susrela u sezoni 2017/2018 kada su nastupali u Čempionšipu. Tada je viđena je po jedna pobeda na obe strane u međusobnim duelima.

Sigurno je da će oba trenera rotirati postave i biće zanimljivo videti sa kakvim sastavima će izaći na teren. Marko Silva je izjavio da je FA kup dobra prilika da se osvoji trofej ove sezone i očekuje se da ostavi nekoliko prvotimaca u startnoj postavi, a Sanderlend je serijom dobrih rezultata došao u priliku da se bori za povratak u eltiu i pitanje je koliko ga zanima ovo takmičenje.

Čak iako bude u kombinovanom sastavu verujemo da je Fulam kvalitetnija ekipa i da će slaviti na današnjem susretu.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024