NEMA PROLAZA PORED BABIĆA? Kadiz želi da pobegne sa dna

M.T.

30. 12. 2022. u 08:43 >> 08:44

DOMAĆIN je pretposlednji na tabeli.

НЕМА ПРОЛАЗА ПОРЕД БАБИЋА? Кадиз жели да побегне са дна

FOTO: Tanjug/AP

Nastavak sezone u La ligi znači samo jedno za Kadiz – grčevitu boru za opstanak u elitnom rangu. Kadiz će u malom derbiju Andaluzije dočekati Almeriju na stadionu ''Nuevo Mirandilja'' u okviru 15. kola La lige večeras od 19.15.

Kadiz posle čitavih mesec i po dana igra takmičarski meč pošto je poslednji put 13. novembra poražen u Kupu kralja od niželigaša Real Uniona 3:2. Od tada je ekipa trenera Serđa Gonzalesa igrala samo prijateljske mečeve u kojim je savladala Romu i Mančester junajted, izgubila od Vulverhemptona, dok je remizirala sa Herezom.

Što se tiče La lige, Kadiz ima samo dve ostvarene pobede do sada i probaće da dođe do treće protiv Almerije. Sedam puta je Kadiz doživeo poraz u šampionatu i trenutno je na pretposlednjem, 19. mestu na tabeli sa 11 bodova, koliko ima i jednu poziciju bolje plasirana Sevilja. Najveći problem Kadiza je izuzetno loš napad koji je sa svega devet postignutih golova najlošiji u ligi.

Prošle sezone Almerija se kao šampion Segunde plasirala u La Ligu i trenutno sve ide ka tome da ekipa obezbedi i narednu sezonu u elitnom rangu, prvi put od 2015. U La ligi je Almerija u poslednjih pet kola ostvarila tri pobede uz dva poraza, a u poslednjem meču pred pauzu u Kupu kralja je eliminisana od niželigaša Arenteira. Poput Kadiza, Almerija je takođe tokom pauze odigrala četiri prijateljska meča i uspela da savlada Lacio i Harts, dok je poražena od Šturma i remizirala sa Torinom. U La ligi Almerija se trenutno nalazi na 14. mestu sa 16 bodova i trijumfom bi mogla da se dodatno primakne sredini tabele.

Trener Kadiza Serđo Gonzales moraće maltene do zadnjeg trenutka da čeka na odluku oko toga da li će u timu biti Viktor Ćust, Jon Ander Garido i Hoseba Zaldua koji su imali problema sa povredama. Već duže vreme nema na terenu Mamdu Mbajea, dok su povređeni Huan Kale i Ivan Aleho. U Almeriji neće biti duže vreme povređenih Huanča Nijeta i Ivan Martosa, a ovu utakmicu će preskočiti i Rodrigo Elaj zbog isključenja na prethodnom meču. Očekuje se povratak Kaikua koji je zbog suspenzije propustio prethodni meč.

Kadiz ima veliku prednost u odnosu na Almeriju u poslednjih deset međusobnih susreta ovih timova pošto je ostvario šest trijumfa, dok je Almerija samo jednom uspela da slavi i to u poslednjem meču ova dva tima koji nije imao takmičarski karakter, dok su tri utakmice završene remijem. Poslednji put je Almerija u takmičarskom meču savladala Kadiz još 2006. u okviru Segunde.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,63)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,20)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)