CRVENO-BELI BEZ PRVE ZVEZDE: Duško traži Kataloncima slabu tačku!

M.M.

30. 12. 2022. u 18:19 >> 18:19

KOŠARKAŠI Crvene zvezde će u 16. kolu Evrolige ugostiti Barselonu. Utakmica će se igrati u dvorani "Aleksandar Nikolić" sa početkom u 19 časova.

ЦРВЕНО-БЕЛИ БЕЗ ПРВЕ ЗВЕЗДЕ: Душко тражи Каталонцима слабу тачку!

FOTO: M. Vukadinović

U crveno-beli tabor je stigao Fakundo Kampaco, međutim, kako stvari stoje Argentinca večeras nećemo gledati na parketu.

Ovaj sjajni plejmejker je debitovao u regionalnom prvenstvu i odmah je dao do znanja navijačima šta mogu očekivati od njega.

U duelu protiv Čačana imao je učinak od 11 poena i pet asistencija. Treba uzeti u obzir da na terenu nije proveo veliki broj minuta i da zbog jačine protivnika nije bio u "punom gasu".

Danas će svakako morati njegov sunarodnik da povuče još više. Luka Vildoza pruža neverovatno partije od dolaska u Crvenu zvezdu i trenutno je jedan od kandidata za MVP nagradu u decembru mesecu.

Izabranici Duška Ivanovića igraju sjajno u Evroligi, sa skorom od osam pobeda i sedam poraza nalaze se u krugu timova kao što su Žalgiris, Makabi Tel Aviv i Anadolu Efes.

Prošle nedelje su crveno-beli napravili pravu senzaciju, put ih je odveo na jedno od najtežih gostovanja u Evropi, tačnije, u dvoranu "Mira i prijateljstva".

Pirejci su doživeli pravi šok, nisu očekivali da srpski predstavnik može prikazati igru na tako visokom nivou.

Luka Vildoza je bio fantastičan i duel je završio sa 22 poena i 8 asistencija, sjajnu podršku imao je u Filipu Petruševu i Luki Mitroviću koji su na kraju sakupili 14, odnosno 13 pogodaka, Ognjen Dobrić i Nemanja Nedović su dodali po 12, dok je Stefan Lazarević brojao do 8.

Danas na megdan stiže Barselona, tim koji važi za jednog od glavnih favorita za osvajanje Evrolige.

Katalonci za sada imaju skor od 10 pobeda i 5 poraza. Prošle nedelje su doživeli neprijatno iznenađenje, poraženi su od Valensije rezultatom 84-83.

Nikola Mirotić se vratio na teren pre mesec dana i nije mu puno trebalo da zaigra na visokom nivou. U svakoj utakmici na evrosceni je bio dvocifren.

Nikolas Laprovitola je takođe taj koji daje veliki doprinos, Argentinac je na proseku od 14,7 poena i 5 asistencija po meču.

Duško i njegovi puleni su pred teškim zadatkom, ali mi verujemo da će ishod biti isti kao i pre pet godina kada su crveno-beli na krilima Tejlora Ročestija pobedom obradovali svoje navijače.

NAŠ TIP: Pobednik meča 1 (kvota 2,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna