OKRŠAJ SRPSKIH REPREZENTATIVACA: Majorka želi da nastavi seriju dobrih rezultata

M.T.

30. 12. 2022. u 07:31

GOSTI su bez poraza u pet mečeva.

ОКРШАЈ СРПСКИХ РЕПРЕЗЕНТАТИВАЦА: Мајорка жели да настави серију добрих резултата

Foto: Profimedia

Hetafe ne sme više da gubi bodove pošto je zona ispadanja sve bliže, ali danas od 17 časova na stadion ''Koloseum Alfonso Perez'' stiže raspoložena Majorka u meču 15. kola La lige i domaćina čeka veoma težak zadatak da sačuva bodove kod kuće.

Hetafe je bio u veoma dobroj seriji kako se bližila pauza zbog Mundijala u Kataru pošto je bio u pet utakmica neporažen ostvarivši pobedu i četiri remija, da bi u poslednjem meču pred prekid španskog šampionata izgubio minimalnim rezultatom od Almerije.

Ekipa trenera Kikea Sančeza Floresa trenutno se nalazi na 15. mestu u šampionatu sa 14 osvojenih bodova, tri više od Sevilje, prvog tima koji se nalazi ispod crte. Hetafe je od sezone 2004/2005. samo jednom bio u Segundi i njihovo ispadanje bi moglo da se svrsta u iznenađenje, mada ne veliko jer je u prethodne dve sezone Hetafe zauzimao 15. poziciju na kraju, a čini se da će i ove sezone navijači strepeti do same završnice.

Majorka se prvi put od 2013. godine takmiči dve godine uzastopno u elitnom rangu španskog fudbala i za sada stvari ne stoje loše za ostrvljane. Prošle sezone je Majorka zauzela 16. mesto u La ligi, a u ovoj je situacija makar za sada još bolja. U poslednja četiri kola Majorka je pobedila tri puta uz jedan nerešen meč i trenutno se nalazi na 11. mestu u La ligi sa 19 osvojenih bodova.

Dobrim rezultatom u meču potiv Hetafea, Majorka bi mogla da se približi i pozicijama koje obezbeđuju izlazak na evropsku scenu, iako je još uvek rano za pravljenje takvih računica. U međuvremenu tokom pauze, današnji rivali su imali i dve pobede u Kupu kralja.

Hetafe bi na ovom meču trebalo da zaigra u najjačem mogućem sastavu pošto trener Kike Sančez Flores nema problema sa povređenim igračima, a u tim se vraćaju Portu, Domingos Duarte i Gaston Alvarnjez koji su odradili suspenzije. Što s tiče Majorke, trener Havijer Agire takođe ima na raspolaganju zdrav tim bez povređenih igrača, ali će meč ipak propustiti Inigo de Galareta i Martin Valjent zbog žutih kartona.

U međusobnim mečevima ovih ekipa, Hetafe je tim koji se pita o svemu pošto je u poslednjih deset mečeva uspeo da ostvari pet pobeda, a četiri utakmice su završene nerešeno. Majorka je uspela da pobedi samo jednom i to u prijateljskom meču, a poslednji put je takmičarsku utakmicu protiv Hetafea dobila pre cele decenije.

NAŠ TIP: UG 2+ (kvota 1,73)

TIP ZA HRABRIJE: 3+ (kvota 3,30)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili