ČELSI MORA DA NASTAVI DA POBEĐUJE: Protivnik kao naručen

V.M.

01. 01. 2023. u 10:41

NOTINGEM Forest dočekuje ekipu iz Londona od 17:30.

ЧЕЛСИ МОРА ДА НАСТАВИ ДА ПОБЕЂУЈЕ: Противник као наручен

FOTO: AP/Tanjug

Notingem se ove godine vratio u elitu, ali pruža veoma slabe partije i nalazi se u zoni ispadanja, sa druge strane Čelsi je prekinuo niz loših rezultata pobedom nad Bornmutom i sada želi da uđe u dobar ritam trijumfom na ovom susretu.

''Šumari'' su u problemu, čitave sezone beleže slabe rezultate i trenutno su 19. na tabeli sa samo 13 osvojenih bodova u dosadašnjem toku takmičenja. Bitnu pobedu su ostvarili pred pauzu za Katar kada su na svom terenu slavili protiv Kristal Palasa golom Gibsa-Vajta, 1:0. Preko nedelje su gostovali na ''Old trafordu'' i izgubili su od Mančestera sa 3:0.

Notingem je preko leta doveo rekordan broj igrača koje Stiv Kuper i dalje nije uspeo da ukomponuje. Njegovi izabranici igraju solidno na svom ''Siti graundu'', na osam utakmica kod kuće osvojili su 11 bodova. Glavni problem ekipe je veoma loša odbrana, Forest je za sada primio čak 33 gola, samo je Bornmut primio više u čitavoj Premijer ligi.

Nakon pet utakmica bez pobede u prvenstvu, Čelsi je konačno slavio. Bio je bolji od Brentforda na ''Stamford bridžu'' sa 2:0, golove su postigli Haverc i Mejson Maunt. Novi vlasnik kluba, Tod Bouli, je preko leta uložio enorman novac u pojačanja i sigurno da nije zadovoljan osmom pozicijom na kojoj se ''plavci'' trenutno nalaze.

Grejam Poter je beležio veoma dobre rezultate kada je zaseo na klupu umesto Tomasa Tuhela, ali je onda zapao u crni niz koji je prekinuo u utorak. Ekipa iz Londona sada ima priliku da upiše drugu uzastopnu pobedu protiv relativno slabog protivnika i da u dobrom ritmu krene 2023. godinu. Svetla tačka Čelsija ove sezone su nastupi u Ligi šampiona, gde je u grupi ''E'' zauzeo prvo mesto i u osmini finala će se suočiti sa Borusijom iz Dortmunda.

Čelsi dominira u međusobnim susretima ovih ekipa, u prethodnih pet duela ostvario je sve pobede. Svi ti mečevi bili su u kup takmičenjima jer Forest nije bio u Premijer ligi dugi niz godina.

Domaćin će na ovom meču biti bez Bjankona, Kujatea, Niakatea i Ričardsa, dok su pod znakom pitanja Gibs-Vajt, kao i Džesi Lingard.

Poter ne može da računa na Broju, Fofanu, Kantea, Džejmsa i Čilvela, dok je moguć povratak Kovačića i Lofrusa-Čika.

Očekujemo da Čelsi osvoji sva tri boda i da tako uhvati zalet pred obračun sa Mančester sitijem.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,70)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a