IMA LI SPASA ZA ANŽE? Lorijen dolazi da pobedi posle šest mečeva

M.T.

01. 01. 2023. u 08:32

Domaćin ne ispušta fenjer.

ИМА ЛИ СПАСА ЗА АНЖЕ? Лоријен долази да победи после шест мечева

Profimedia

Situacija je sve teža i teža za Anže, a nema naznaka da bi moglo biti bolje ni posle današnjeg meča u kojem će crno-beli od 15 časova dočekati na stadionu ''Rajmond Kopa'' ekipu Lorijena u 17. kolu francuskog šampionata.

Anže tone sve dublje i dublje kako odmiče sezona, a samo osam osvojenih bodova iz prethodnih 16 kola dovoljno govori kakva je situacija. Klub iz zapadne Francuske je u seriji od osam uzastopnih poraza što je najgori niz kluba ikad u elitnom rangu francuskog fudbala.

U prethodnom kolu Anže je poražen od direktnog konkurenta za opstanak Ažaksioa i definitivno se potvrdio kao trenutno najgori tim u Ligi 1 pošto zauzima poslednje mesto na tabeli sa osam bodova, tri manje od pretposlednjeg Strazbura, a šest od Nanta, prvog tima izvan zone ispadanja. Ni promena trenera nije ništa donela, mada je posle Žeralda Batiklea umesto njega stigao Abdel Buhazama, ali samo kao vršilac dužnosti dok ne bude pronađeno stalno rešenje.

Lorijen u goste Anžeu dolazi raspoložen da konačno stigne do pobede pošto je u seriji od šest utakmica bez trijumfa, zabeleživši po tri remija i poraza u tim nizu. U prethodnom kolu Lorijen je pred svojim navijačima poražen sa 2:0 od Monpeljea.

Posle odličnog početka sezone Lorijen je malo pao u formi, ali se to još uvek nije ozbiljnije odrazilo na tabelu pošto je tim trenutno na sedmoj poziciji sa 28 osvojenih bodova, dva manje od Monaka koji je na mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu konferencija, dok Ren na poziciji za kvalifikcije za Ligu Evrope beži tri boda. Zbog toga za klub iz Bretanje ništa nije izgubljeno i pored nešto slabije forme.

Abdel Buhazama ne može da računa na Azedina Onahija i Sofijana Bufala jer obojica žele da odu iz kluba, dok zbog povreda neće igrati Nabil Bentaleb, Jahia Fofana, Lui Dioni, Ibrahim Amadu, Ulrik Enem-Ela i Ali Kala. Lorijen je u znatno boljoj situaciji sa igračkim sastavom jer izostaje samo prvi golman Ivon Mvogo koji se oporavlja od operacije kolena, dok su svi ostali igrači na raspolaganju treneru Režisu Le Brisu.

U prethodnih deset mečeva ovih timova, Anže je uspeo da pobedi samo na jednom meču, dok je Lorijen trijumfovao četiri puta, a pet utakmica je završeno nerešenim rezultatom. Prošle sezone je u Ligi 1 Anže u dva meča uspeo da osvoji četiri boda.

NAŠ TIP: X2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić