''KNEŽEVI'' SE BORE ZA MESTO U LIGI ŠAMPIONA: Gost je u opasnoj zoni

V.M.

01. 01. 2023. u 08:40

MONAKO dočekuje Brest od 15 časova.

КНЕЖЕВИ СЕ БОРЕ ЗА МЕСТО У ЛИГИ ШАМПИОНА: Гост је у опасној зони

FOTO: Tanjug/AP

Domaćin je peti na tabeli i ima 30 osvojenih bodova, tri manje od Marselja koji se nalazi na trećem mestu koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona. Gost je u problemu, trenutno zauzima 17. poziciju i nalazi se u borbi za opstanak.

Monako pruža solidne partije ove sezone. U prethodnih pet kola ostvario je tri pobede i doživeo dva poraza. Preko nedelje je u interesantnoj utakmici savladao Okser sa 2:3. Ben Segir je postigao gol odluke u 85. minutu utakmice. ''Kneževi'' su za vreme prvenstva u Kataru odigrali četiri prijateljske utakmice u kojima su upisali dve pobede i isto toliko remija. Izabranici Filipa Klemona nastupaju i u Ligi Evrope gde su u grupi ''H'', u kojoj je bila i  Crvena zvezda, zauzeli drugo mesto i igraće sa Bajerom iz Leverkuzena u nokaut fazi.

Što se tiče gosta, on je u donjem delu tabele i nalazi se u borbi za opstanak. Ove sezone četiri kluba ispadaju iz Lige 1, tako da će biti jako zanimljivo videti ko će se održati u eliti, a ko ispasti. U poslednjih pet kola Brest je zabeležio pobedu, dva poraza i isto toliko remija. Jedan od tih poraza bio je  pre par dana kada ga je Lion rutinski savldao sa 2:4. ''Pirati'' su na osam gostovanja ove sezone upisali sedam bodova. Menadžer Mišel der Zakarijan jer sredinom oktobra napustio klub, njegovo mesto je privremeno preuzeo trener rezervnog tima, Bruno Gruži, koji je i dalje na tom mestu jer uprava nije našla trajno rešenje i premišlja se da li da mu da stalni ugovor ili da dovede nekog drugog.

U prethodnih pet međusobnih susreta viđene su tri pobede Monaka uz dva trijumfa Bresta. Zanimljivo je da je na tih pet utakmica svaki put slavio tim koji je bio domaćin.

Klemon neće moći da računa na Badijašila koji završava transfer u Čelsi, a moguć je i izostanak centarfora Kevina Folanda.

Gost će na ovom meču imati veliku većinu svog tima, jedini su pod upitnikom Žeremi le Duaron i Pjer Les-Melu koji su zbog bolesti propustili meč protiv Liona i pitanje je da li će biti spremni.

Očekujemo da Monako na pravi način započne 2023. godinu i rutinski savlada Brest.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DOSKORO U BUNDESLIGI,  A SADA SE BORE ZA OPSTANAK U TREĆOJ LIGI: Da li se plavcima smeši treća uzastopna relegacija?