OKRŠAJ BIVŠIH KLUBOVA VELJKA PAUNOVIĆA: Elita je i ove sezone misaona imenica

V.D.

30. 11. 2022. u 13:53

U prvom meču 18. kola Segunde snage će odmeriti Tenerife i Ovijedo

ОКРШАЈ БИВШИХ КЛУБОВА ВЕЉКА ПАУНОВИЋА: Елита је и ове сезоне мисаона именица

Foto Profimedia

Ekipa sa najvećeg od sedam Kanarskih ostrva je poslednji put bila član elite u sezoni 2009/2010, a od tada je samo dva puta stizala do plej-ofa za popunu Primere, a kako stvari trenutno stoje, borba za elitu će izostati i ove sezone.

Današnji rivali se nalaze na pozicijama 14 i 15 sa identičnim skorom od pet pobeda, pet remija i sedam poraza nakon 17 odigranih kola, a Tenerife zbog bolje gol-razlike se nalazi na poziciji ispred.

Obe ekipe muči jako loša realizacija. Tenerife su na 17 mečeva postigli isto toliko golova, dok Ovijedo ima drugi najgori napad u ligi sa svega 11 pogodaka, a zanimljivo je da je čak sedam golova postigao nekadašnji mladi reprezentativac Borha Gaston koji je svojevremeno nastupao za Atletiko Madrid, Svonsi, Malagu, Aston Vilu...

Ovijedo koji je u Primeri poslednji put nastupao daleke 2001. godine je u seriji od tri meča bez poraza. Savladali su Granadu i Mirandes, dok su nerešeno odigrali sa Ponferadinom. Sa druge strane večerašnji domaćin je nakon tri poraza u nizu, vezao dva trijumfa nad trećeplasiranim Burgosom i Ueskom, dok su u poslednjem kolu u derbiju Kanarskih ostrva ubedljivo poraženi od Las Palmasa sa 3:1.

Zanimljivo je da je kao igrač Veljko Paunović sa uspehom nastupao za ova dva tima. Trener koji se popeo na "krov sveta" sa reprezentacijom Srbije starosti do 20 godina trenutno je angažovan u meksičkoj Čivas Gvadalahari.

Večerašnji rivali imaju mnogo međusobnih susreta iza sebe, a na poslednjih 10 koje su odigrali u Segundi, Ovijedo je uspešniji sa četiri pobede, dok su se po tri puta utakmice završavale pobedom Tenerifa i nerešenim rezultatom.

U poslednjem duelu odigranom na istom ovom stadionu puleni trenera Luis Migel Ramisa su ubedljivo slavili sa 4:0.

Biće ovo okršaj dve jako slične ekipe po kvalitetu i pobednika je teško prognozirati. Iz tog razloga smo se odlučili za igru na golove, a nešto hrabriji mogu da pokušaju i sa kombinacijom golova i duple šanse na nešto kvalitetnije goste.

NAŠ TIP: 2+ (kvota 1,75)

TIP ZA HRABRIJE: X2&2+ (kvota 3,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina