MOGU LI "ZMAJEVI" DA NAPRAVE ČUDO? Ne zavisi sve od Bejla i družine u meču protiv Engleske

V.D.

29. 11. 2022. u 09:51

''Gordi Albion'' je prvi na tabeli, a Vels poslednji.

МОГУ ЛИ ЗМАЈЕВИ ДА НАПРАВЕ ЧУДО? Не зависи све од Бејла и дружине у мечу против Енглеске

FOTO: AP/Tanjug

Stadion ''Ahmad bin Ali'' u Al Rajanu će večeras od 20 časova biti poprište britanskog duela između reprezentacija Velsa i Engleske u poslednjem kolu grupe "B", a ulog je plasman u osminu finala koji selekcija ''Gordog Albiona'' praktično ima na tacni.

Geret Bejl uspeo je da odvede Vels na Svetsko prvenstvu u Kataru, prvo za ''zmajeve'' posle više od šest decenija, a u poslednjem kolu grupne faze šanse za plasman u osminu finala još uvek postoje bez obzira na to što je tim selektora Roba Pejdža poslednji u grupi sa samo jednim osvojenim bodom iz prethodna dva kola.

Vels je u prvom kolu remizirao sa Amerikancima i imao dobar početak Mundijala, ali je onda usledio poraz u narednom kolu od Irana. Kumovao je tome i direktan crveni karton za golmana Vejna Henesija u 86. minutu, da bi u sudijskoj nadoknadi ''zmajevi" primili dva gola i pretrpeli poraz. I pre nego što je Henesi isključen, Vels nije delovao kao tim sposoban da postigne gol, što je istakao i Pejdž i sada u poslednjem kolu ne zavisi sve od njih. Vels mora da savlada Engleze, a da istovremeno Iran i SAD odigraju nerešeno kako bi ''zmajevi'' uspeli da se plasiraju u osminu finala. U svakom drugom scenariju, Vels završava Mundijal u grupnoj fazi.

Reprezentacija Engleske meč protiv Velsa dočekuja na prvom mestu tabele sa četiri boda. Englezi će večeras prvi put u istoriji na Svetskom prvenstvu igrati protiv neke od selekcija iz Velike Britanije, a za prolaz dalje im je dovoljan i nerešen rezultat. Selekcija Gereta Sautgejta odlično je počela Mundijal u Kataru, ubedljivom pobedom protiv Irana 6:2, ali je već u drugom kolu ostala bez municije protiv raspoloženih Amerikanaca u meču koji je završen remijem bez golova.

Iako su Englezi odigrali prilično loš meč protiv SAD, sudbinu drže u svojim rukama večeras i teško je zamisliti da će dozvoliti bilo kakvo neprijatno iznenađenje protiv Velsa.

Pejdž zbog crvenog kartona ne može da koristi Henesija i umesto njega će na gol stati rezervista Deni Vord. To bi trebalo da bude i jedina promena u timu Velsa pošto su svi igrači zdravi i Pejdž verovatno neće menjati sastav u odnosu na utakmicu protiv Irana. Sautgejt će imati gotovo kompletan im na raspolaganju za Vels pošto se treninzima vratio Džejms Medison, a jedino bi Ben Vajt mogao da odsustvuje zbog bolesti.

Istorijat međusobnih susreta između Egleske i Velsa je u potpunosti na strani ''Gordog Albiona'' koji je u posledinjh deset mečeva ostvario čak devet pobeda uz jedan nerešen rezultat.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,52)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije