OVO JE VIŠE OD SPORTA! Iran i SAD u međusobnom duelu odlučuju o putniku u osminu finala

M.T.

29. 11. 2022. u 16:44 >> 16:44

IRAN ima bod više od Amerikanaca.

ОВО ЈЕ ВИШЕ ОД СПОРТА! Иран и САД у међусобном дуелу одлучују о путнику у осмину финала

Tanjug/AP

Malo ko je očekivao ovakav rasplet, ali će večeras od 20 časova u poslednjem kolu grupe "B" na stadionu ''Al Tumama'' u Dohi reprezentacije Irana i Sjedinjenih Američkih Država odlučivati o putniku u osminu finala.

Nije situacija delovala dobro za Iran posle ubedljivog poraza na startu Svetskog prvenstva od Engleske sa 6:2, ali se ekipa selektora Karlosa Keiroša u potpunosti vratila u igru u prethodnom kolu trijumfom protiv Velsa od 2:0. Upravo je ova pobeda dovela Iran u mogućnost da se prvi put u istoriji bori za prolazak u osminu finala, ali će za to Iranci morati da ostvare dobar rezultat protiv SAD.

Iranci su trenutno drugi u grupi sa tri boda posle dva kola, iza Engleske koja ima bod više i za siguran prolaz u osminu finala potrebna im je pobeda protiv SAD i u tom slučaju ih neće zanimati kako će se završiti meč Engleske i Velsa. Imaju Iranci mogućnost i da sa remijem odu dalje, ali u tom slučaju ne zavisi sve samo od njih jer će im biti potrebno da Vels ne savlada Engleze.

Reprezentacija SAD u prva dva kola nije poražena, ali nije uspela ni da iskoristi svoje prilike i ostvari makar jednu pobedu i posle dva remija zauzima treće mesto u grupi sa dva osvojena boda. Ipak, ekipa selektora Grega Berhaltera pokazala je da bi mogla u budućnosti da bude neprijatan protivnik sa jezgrom mladih i kvalitetnih igrača. Može se reći da Amerikanci naročito imaju razloga da žale za susretom protiv Engleza u kojem su mogli i do sva tri boda, ali im večeras u svakom slučaju treba pobeda protiv Irana kako bi otišli u osminu finala jer bi svaki drugi ishod za njih značio kraj učešća na Mundijal u Kataru.

Selektor Irana neće imati na raspolaganju za ovaj meč Alirezu Jahanbakša koji je dobio drugi žuti karton protiv Velsa, a pod znakom pitanja je i igranje Sardara Azmuna koji se prilično mučio protiv Velsa, ali će Kerioš možda i rizikovati sa napadačem od starta jer daje veliki kvalitet Iranu. Takođe, golman Alireza Beiranvand je preskočio meč sa Velsom zbog udarca koji je zadobio protiv Engleske i na raspolaganju je za utakmicu protiv SAD, ali samo ako Keiroš odluči da zameni Hoseina Hoseinija koji je sačuvao mrežu protiv Velsa. Što se tiče SAD, selektor Greg Berhalter nema nikakvih problema oko sastava za meč protiv Irana jer nema povređenih igrača i svi su na raspolaganju za večerašnju utakmicu.

Ovo će biti drugi međusobni meč Irana i SAD, a prvi su odigrali takođe na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998, u okviru grupe, a tada su Iranci slavili sa 2:1, ali nijedna od dve selekcije nije prošla u osminu finala u društvu Nemačke i tadašnje SR Jugoslavije.

NAŠ TIP: Prvo poluvreme X (kvota 1,98)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)