FENER GRABI KA TITULI: Žesus oslobodio "kanarince" iz kaveza i probudio ZVER od napadača

TIP redakcija

07. 11. 2022. u 16:25 >> 16:25

PORTUGALAC pokazuje svoje znanje.

ФЕНЕР ГРАБИ КА ТИТУЛИ: Жесус ослободио канаринце из кавеза и пробудио ЗВЕР од нападача

Foto: Profimedia

Nakon eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona nije se verovalo u spoj Fenerbahčea i Žorža Žesusa. Ipak, portugalski stručnjak je "stari lisac", namestio je popularne "kanarince" po svojoj želji i napravio pravo kaznenu ekspediciju. U turskoj Superligi zauzimaju prvu poziciju gde će ostati bez obzira na ishod meča 13. kola protiv Sivasa (ponedeljak 18.00).

Fener je u prethodnoj rundi savladao Istanbul sa 5:2, dok je u četvrtak "overio" prvo mesto u grupi "B" Lige Evrope pobedivši Dinamo Kijev u Krakovu rezultatom 2:0.

Činilo se posle golova Mičija Batšuaija i Irfana Kavečija, u prvom poluvremenu utakmice, da će Fener lagano do trijumfa protiv Istanbula. Ipak…

Golovi Jetmira Topalija uneli su malu dozu neizvesnosti. Najpre je početkom nastavka pogodio za 1:2, ali je brzo u sledećem napadu Miči Bačuaji ponovo obezbedio gostima dva gola prednosti. Momak sa Kosmeta, rođen 1998. u Kačaniku, nije se predavao, drugim golom na utakmici, sredinom drugog poluvremena, uneo je novu nadu fudbalerima Istanbula.

Međutim, usledio je pakleni odgovor. Ener Valensija je u 86. minutu postigao četvrti pogodak za "kanarince", dok je samo 120 sekundi kasnije het-trik kompletirao fantastični Bačuaji. Belgijanac je mnogo lutao tokom karijere, izgleda da se pronašao na Bosforu. Miči je ove sezone odigrao dvanaest mečeva u svim takmičenjima na kojima je postigao osam golova.

Sivas je kao i Fener u četvrtak igrao na evrosceni. "Hrabri" su obezbedili prvom mesto u grupi "G" Lige konferencije odigravši 1:1 sa Slavijom u Pragu. Ipak, odlične partije iz trećeg po rangu evropskog takmičenja crveno-beli nikako da prenesu na prvenstvo. Trenutno se nalaze u zoni ispadanja sa samo 10 osvojenih bodova i ukoliko se nešto drastično ne promeni uslediće fijasko.

Prethodne sezone oba međusobna duela ovih rivala završena su remijem i to identičnim rezultatom 1:1. Fener je ove sezone drugačija ekipa nego prošle, sve sem trijmufa najpopularnijeg turskog kluba predstavljaće iznenađenje.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)