LIVERPULU JE POTREBNO ČUDO: Napoli na "Enfildu" i pristojnim porazom overava prvo mesto

Novosti online

01. 11. 2022. u 11:23 >> 11:23

Da li je vreme za prvi neuspeh kaznene ekspedicije Lučana Spaletija?

ЛИВЕРПУЛУ ЈЕ ПОТРЕБНО ЧУДО: Наполи на Енфилду и пристојним поразом оверава прво место

FOTO: EPA

Fudbaleri Liverpula žele da na najbolji mogući način zaborave na poraz od Lidsa minulog vikenda u Premijer ligi. Četa Jirgena Klopa poražena je na svom "Enfildu" sa šokantnih 1:2, sve miriše na sezonu koja će razočarati mnogobrojne navijače, bitka za titulu polako izmiče, a eventualnu priliku za iskupljenje "crveni" će tražiti kroz Ligu šampiona. Naime, velikan sa Ostrva ugostiće Napoli u poslednjoj rundi grupe "A" elitnog takmičenja.

Muhamed Salah i društvo su trijumfom nad Ajaksom u Amsterdamu od 3:0 došli u situaciju da na svom terenu vode bitku za prvo mesto u grupi, ali neće biti lako, italijanska ekipa ima tri boda prednosti i kapital iz međusobnom duela od 4:1.

Ajaks je dobro otvorio utakmicu, već u 3. minutu Tadić je sa levog boka, gde je prethodne srede igrao, otvorio akciju koju je slalomom kroz šesnaesterac završio Berghujs, ali je lopta pogodila stativu. Imao je Berghujs i dva dobra šuta posle toga, pretio je Sančez, ali najbolju priliku promašio je reprezentativac Srbije. Bio je Tadić u 36. minutu na desetak metara od gola, imao je Aleksandera-Arnolda i Alisona ispred sebe i pogodio je – beka Liverpula.

Tek posle pola sata gosti su se setili da bi valjalo da nešto i oni odigraju. Tri minuta pre poluvremena Henderson je poslao fantastičan pas spoljnom ka Salahu, a ovaj jednako umešno usmerio loptu u gol Ajaksa. Samo dva minuta kasnije odigrao je Liverpul spektakularnu akciju u trilingu Robertson – Firmino – Nunjez, a ovaj poslednji je umesto mreže pogodio stativu.

U istom ritmu nastavili su "crveni" na startu drugog dela i ekspresno su bili svaku nadu domaćinu da može do preokreta. Najpre je Nunjez glavom posle kornera povisio na dva razlike, da bi Eliot posle prelepog dodavanja Salaha zakucao loptu pod prečku za 3:0 u 52. minutu.

Napoli je jedan od hitova Lige šampiona i evropskog fudbala ove sezone. Posle petog kola ostao je sa maksimalnim učinkom – 15 bodova, dok je u Seriji A prosto rasturio Sasuolo sa 4:0 i tako zadržao vodeću poziciju. Minule srede je na "Maradoni" pao Rendžers i to za samo 16 minuta igre – 3:0. Uz to, na klupi su bili Kvarachelija, Angisa, Osimen...

Junak meča bio je Đovani Simeone koji je postigao oba gola za Napolitance. Pogoci su pali na vrlo sličan način, centaršutevima s boka iz dubine, prvi s desne, drugi s leve strane. Prvi je "namestio" De Silvestri, a Argentinac je nogom pogodio, dok je kod drugog asistirao Rui, a špica italijanskog sastava je realizovao šansu glavom.

Izgledalo je da Napoli nema želju da se iskida zarad još nekog gola u drugom poluvremenu, ali mreža Škota se svakako još jednom zatresla. Prvi gol u karijeri u Ligi šampiona postigao je štoper Estigard udarcem glavom posle kornera, za konačnih 3:0.

Ukoliko želi do prvog mesta Liverpulu je potreban ubedljiv trijumf koji će se, budimo realni, teško desiti. Ipak, engleski sastav je favorit na "Enfildu" te očekujemo njihovu pobedu i prvi poraz Napolija u sezoni.

NAŠ TIP: 1 (kvota 2,00)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)