PARTIZAN I BEOGRAD SU BRZO ZABORAVLJENI! Pobeda donosi poziciju koja vodi u Ligu šampiona

M.T.

21. 10. 2022. u 10:39 >> 10:39

OBA tima slavila u prethodnom kolu.

ПАРТИЗАН И БЕОГРАД СУ БРЗО ЗАБОРАВЉЕНИ! Победа доноси позицију која води у Лигу шампиона

FOTO: Tanjug/AP

Bude li večeras od 20.30 kada Majnc na svojoj ''MEVA Areni'' dočeka Keln u okviru 11. kola Bundeslige neko od ova dva tima slavio pobedu, mogao bi makar na jedan dan da se nađe na poziciji koja vodi u Ligu šampiona.

Majnc je u prethodnom kolu uspeo da savlada Verder iz Bremena sa 2:0 i tako prekine seriju od četiri meča u Bundesligi bez pobede tokom koje je imao dva remija i dva poraza. U međuvremenu je Majnc uspešno prošao i u osminu finala Kupa Nemačke pošto je sa 3:0 savladao Libek. Posle pobede protiv Verdera ekipa trenera Boa Svensona nalazi se na 11. mestu tabele sa 15 bodova i mada deluje neverovatno, mesto koje vodi u Ligu šampiona joj je nadohvat ruke, mada postoji jedan uslov.

Majnc bi za tako nešto morao da pobedi Keln, ali bi to morao da učini sa tri ili više golova razlike, što istini za volju baš i nije realno, ali u svakom slučaju je dovoljan motiv za Svensonovu ekipu.

Što se tiče Kelna, on je uspeo u prethodnom kolu da savlada Augzburg sa 3:2, što mu je bila prva pobeda posle tri uzastopna poraza računajući sva takmičenja. Što se tiče Bundeslige, taj trijumf je ''jarčevima'' bio drugi u poslednjih pet kola, a pored njih su doživeli i dva poraza uz jedan nerešen rezultat.

Keln je odmorniji od Majnca jer nije imao obaveze u Kupu Nemačke, a ekipa trenera Štefana Baumgartnera se trenutno nalazi na sedmom mestu u Bundesligi sa 16 osvojenih bodova i ima još realniju šansu u odnosu na Majnc da makar prenoći na mestu koje vodi u Ligu šampiona.

Bo Svenson neće na raspolaganju imati kompletan tim za meč protiv Kelna pošto su Maksim Liš i Marlon Mustafa povređeni, dok Stefan Bel i kapiten ekipe Silvan Vidmer još uvek nisu sigurni za ovu utakmicu. Sa mnogo više izostanaka se suočava Štefan Baumgart pošto već duže vreme ne može da računa na Sebastijana Andersona, Julijana Šabota, Tima Lemperlea, Dimitriosa Limniosa, Dejana Ljubičića, Matijasa Olesena i Jana Tilmana, a u tim se vraća Florijan Kainc pošto je odradio suspenziju zbog crvenog kartona.

U poslednjih 10 utakmica ova dva tima neznatna prednost je na strani Kelna koji je ostvario četiri pobede, dok je Majnc zabeležio jednu manje, a tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: GG (kvota 1,66)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju