VEČERAS PORTUGAL STAJE NA 90 MINUTA: Porto i Benfika pišu novu epizodu starog rivalstva

M.T.

21. 10. 2022. u 09:36

OBA tima su u dobroj formi.

ВЕЧЕРАС ПОРТУГАЛ СТАЈЕ НА 90 МИНУТА: Порто и Бенфика пишу нову епизоду старог ривалства

FOTO: EPA

Ništa večeras od 21.15 pa u narednih 90 minuta neće biti bitno u Portugalu osim toga ko će se na kraju radovati u derbiju između Porta i Benfika na stadionu ''Dragao'' u meču 10. kola portugalskog šampionata. Rivalitet dva kluba i dva grada imaće večeras 177. epizodu, bar kada su ligaški mečevi u pitanju.

Porto se nalazi u dobroj formi pošto u domaćem šampionatu ima samo jedan poraz u dosadašnjih devet kola. Pored toga tim trenera Serža Konseisaa je jednom remizirao i ostvario sedam pobeda i nalazi se na drugom mestu tabele sa 22 osvojena boda iza velikog rivala Benfike koja ima tri boda više.

"Zmajevi" su u prethodnom kolu domaćeg šampionata savladali Portimonense, a u međuvremenu su odigrali meč Lige šampiona u kojem su savladali Bajer iz Leverkuzena, kao i Kup Portugala u kojem nisu imali previše problema protiv Anadije koju su savladali sa 6:0. Portu ove sezone odlično ide u derbijima jer je već savladao Sporting i Bragu.

Ako su ''zmajevi'' u dobroj formi, šta tek reći za Benfiku. ''Orlovi'' od početka sezone ne znaju za poraz u svim takmičenjima u kojima su odigrali 18 mečeva. Što se tiče domaćeg prvenstva, od devet odigranih utakmica pobedili su osam i jednom igrali nerešeno i trenutno se nalaze na prvom mestu tabele, ispred večerašnjeg rivala. Međutim, Benfika se propisno namučila u Kupu Portugala pošto je trećeligaša Kaladasa eliminisala tek posle izvođenja penala. Prethodno je Benfika u Ligi šampiona remizirala u Parizu sa Pariz Sen Žermenom, a u poslednjem meču u prvenstvu savladala je Rio Ave.

Porto je gotovo kompletan za ovaj derbi pošto u timu neće biti samo veterana Pepea koji je već propustio tri meča zbog povrede kolena, dok su svi ostali u ekipi Serža Konseisaa spremni. Njegov kolega na klupi Benfike Rodžer Šmit neće imati na raspolaganju za ovaj derbi Lukasa Verisimo i Morata, kao ni Davida Neresa zbog povreda.

Do sada su Porto i Benfika tokom svoje istorije odigrali 176 mečeva u šampionatu Portugala i ''zmajevi'' su uspešniji sa 70 pobeda u odnosu na 57 trijumfa ''orlova'', dok je 49 puta utakmica završena nerešenim rezultatom. U poslednjih deset mečeva Porto je sedam puta pobeđivao velikog rivala, dok je Benfika to uspela da uradi dva puta, a tri meča su završena remijem.

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,90)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 3,55)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna