SRBI ČUVAJU FOTELJU TRENERU! Juventus više ne sme da se kocka

M.T.

21. 10. 2022. u 14:48 >> 14:48

Srpski reprezentativac rešio torinski derbi u prošlom kolu.

СРБИ ЧУВАЈУ ФОТЕЉУ ТРЕНЕРУ! Јувентус више не сме да се коцка

FOTO: Tanjug/AP

Iako se može reći da je još uvek rani deo sezone, Juventus više ne sme da prosipa bodove, naročito protiv slabijih timova, pa će večeras od 20.45 na ''Alijanc'' stadionu kako zna i ume morati da savlada Empoli u okviru 11. kola šampionata Italije.

''Stara dama'' je ove sezone već ispustila previše bodova. U prethodnih 10 kola Juventus je slavio četiri puta, ali je isto toliko puta remizirao i doživeo dva poraza. U prethodnom kolu je uspeo da makar malo spusti tenzije među navijačima zahvaljujući minimalnom slavlju u gradskom derbiju protiv Torina golom Dušana Vlahovića u 74. minutu i sada se nalazi na osmom mestu na tabeli sa 16 osvojenih bodova.

Ipak, problemi Juventusa nisu nestali kada je u pitanju Liga šampiona, čak se čini da su nikad veći. ''Stara dama'' je pre meča protiv Torina poražena od Makabija iz Haife i sada se nalazi na trećem mestu u grupi sa svega tri boda i postoji realna opasnost da Juventus završi evropsku priču prilično rano, a da li bi u tom slučaju to značilo i rastanak sa trenerom Masimilijanom Alegrijem ostaje da se vidi.

Empoli za sada igra bolje nego što su mnogi očekivali sa svojim tvrdim i ne preterano efikasnim fudbalom, ali koji očigledno donosi rezultate. U prošlom kolu Empoli je savladao minimalnim rezultatom Moncu i to mu je bio drugi trijumf u poslednjih pet kola i sada je na učinku od dve pobede, čak pet remija i tri poraza i nalazi se na 10. mestu sa 11 osvojenih bodova. Ekipa trenera Paola Zanetija trenutno je na šest bodova od zone ispadanja, što je i bolji rezultat od očekivanog u ovoj fazi Serije A.

Masimilijano Alegri i dalje ne može da računa na Matija de Šilja, Marlija Akea, Federika Kijezu, Anhela di Mariju i Kajo Žorža zbog povreda. Meč bi mogao da preskoči i Glejson Bremer koji se povredio protiv Torina. U Empoliju zbog povreda neće u timu biti Ardiajan Ismajlija, Lorenca Tonelija, Alberta Grasija i Žn-Danijel Akpa Akpro.

U duelima ovih timova remija nema bar što se tiče poslednjih 10 utakmica, a Juventus je veoma ubedljiv sa devet ostvarenih pobeda u tom periodu, dok je Empoli slavio jednom i to prošle sezone.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,45)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOK NA MARAKANI: Pred večiti derbi umro jedan od najvoljenijih članova FK Crvena zvezda