SVE OSIM POBEDE BOGATAŠA JE SENZACIJA! Ažaksio nema čemu da se nada

M.T.

21. 10. 2022. u 15:50 >> 15:50

''Sveci'' nemaju poraz u Ligi 1.

СВЕ ОСИМ ПОБЕДЕ БОГАТАША ЈЕ СЕНЗАЦИЈА! Ажаксио нема чему да се нада

FOTO: EPA

Ažaksio je u donjem domu francuskog šampionata i taman kada deluje da se tim sa Korzike polako podiže, u goste mu na stadion ''Fransoa Koti'' dolazi lider šampionata Pariz Sen Žermen večeras od 21 sat u okviru 12. kola Lige 1.

Korzikanci su veoma loše ušli u sezonu osvajanjem samo jednog boda u prvih sedam kola. Međutim, ekipa trenera Olivijea Pantalonija uspela je da u naredna četiri kola od potencijalnih 12 bodova osvoji sedam, što je znak da se stvari pokreću polako u boljem smeru. U prethodnom kolu Ažaksio je remizirao sa Troa, dok je kolo pre toga uspeo da iznenadi Marselj.

Ipak, čak i tako dobar učinak nije pomogao Korzikancima da se pomere iz opasne zone pošto su trenutno na 18. mestu koje vodi u niži rang sa osam osvojenih bodova. Ipak, ne treba im mnogo da bi pobegli iz zone ispadanja, ali će teško te bodove uzeti protiv ''svetaca''.

Pariz Sen Žermen neporažen je od starta sezone, a uprkos svim spekulacijama i senzacionalnim navodim o tome da Mbape želi da napusti klub jer ne funkcioniše sa Nejmarom, ništa od toga se ne odražava na rezultate. ''Sveci'' su u prošlom kolu u derbiju protiv Marselja slavili pobedu minimalinim rezultatom i sa 29 osvojenih bodova usamljeni su na prvom mestu francuskog šampionata.

Pobeda protiv Marselja bila je prva za Parižane posle tri uzastopna remija, od čega su se dva dogodila u Ligi šampiona u mečevima sa Benfikom, ali ništa od toga nije bilo alarmantno za tim Kristofa Galtijea.

Kadrovska situacija nije baš sjajna u Ažaksiou pošto u timu neće biti Roman Hamuma, Joan Tuzar i Ćazim Laci zbog povreda, dok je pod znakom pitanja Fernand Majebo. Ipak, u tim se vraćaju Ismael Dialo i Siril Bajala koji su odradili suspenzije.

Kristof Galtije takođe ima prilično glavobolje zbog izostanaka igrača. Nejmar i Serhio Ramos neće igrati zbog kartona ovaj meč, dok se Danilo Pereira povredio protiv Marselja i pridružio se odranije povređenima Presnelu Kimpembeu i Nunjo Mendešu.

Iako bi se očekivao drugačiji skor, u poslednjih 10 mečeva Pariz Sen Žermen je ''samo'' četiri puta savladao Ažaksio, dok su Korzikanci uspeli da ostvare dva trijumfa, a četiri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2-2 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna