"ZMAJEVI" SLEĆU U BAČKU RAVNICU: TSC je u sjajnoj formi!

V.D.

14. 10. 2022. u 12:44 >> 16:09

VEČERAS od 19 časova na "TSC" areni nas očekuje meč 15. kola Mocart bet Superlige Srbije između domaće ekipe iz Bačke Topole i Voždovca

ЗМАЈЕВИ СЛЕЋУ У БАЧКУ РАВНИЦУ: ТСЦ је у сјајној форми!

FOTO: M. Vukadinović

TSC ima sjajnu sezonu. Izabranici trenera Žarka Lazetića se nalaze na drugoj poziciji na tabeli sa 29 bodova. Nakon remija sa Crvenom zvezdom na našem najvećem stadionu, ekipa iz Bačke Topole vezala je četiri trijumfa. Poslednji trijumf bio je pre šest dana kada su u vojvođanskom derbiju slavili protiv Vojvodine u Novom Sadu sa 2:1.

Vodila je domaća ekipa sa Karađorđa sa 1:0, ali je nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, Brede i Tventea Luka Ilić sa dva gola za 12 minuta preokrenuo u potpunosti rezultat. 

TSC je jedini poraz u prvenstvu doživeo još u petom kolu od Novog Pazara na svom stadionu. Fudbaleri iz Bačke Topole se mogu pohvaliti činjenicom da su na gostovanju večitim rivalima u Beogradu ostali neporaženi i tako su istakli ozbiljnu kandidaturu za plasman u neko od evropskih takmičenja. Ono što takođe ističe tim sa severa Bačke je i odlična odbrana koja je kapitulirala samo osam puta na 14 mečeva, dok su Crvena Zvezda i Partizan primili pet odnosno sedam golova na 12 utakmica.

Sa druge strane njihov današnji rival Voždovac igra po sistemu toplo-hladno. Puleni trenera Puače su u poslednjem kolu na svom "krovu" ubedljivo poraženi od Partizana rezultatom 4:0. 

Ekipa iz Beograda se trenutno nalazi na šestoj poziciji sa 23 osvojena boda. Voždovac je ove sezone slavio sedam puta, a uz to je upisao i dva remija dok su pet puta napuštali teren pognute glave. 

Šef stručnog štaba Žarko Lazetić je istakao da izuzetno poštuje ekipu Voždovca i da je svestan da će predstojeći meč biti zahtevan, ali je uveren da su njegovi momci spremni za protivnika.

„Vidim izvanredan Voždovac koji je izgubio samo od Čukaričkog i Partizana, što je verovatno i realno, dok su u svim drugim utakmicama osvajali bodove. U sezonu su ušli sa određenim promenama i vidi se da je to klub koji organizaciono, i u svakom smislu, iz godine u godinu jača i pokazuje da zaslužuje veliki respekt. Prošle godine su se, zajedno sa nama i Radničkim iz Niša, borili za Evropu i srž tog tima je ostao isti. Stabilnost im pre svih daju golman i zadnja linija, teško primaju golove i dobro su organizovani“, rekao je Lazetić.

Lazetić se našalio kako dve noći sanja protivničkog napadača Pantovića, koji je sigurno odmoran posle jedne utakmice pauze, i da zato ne podleže euforiji i ne opušta se, svestan da svaka utakmica nosi određene zamke.

Mladi Miloš Pantović je do sada postigao tri gola i od njega se mnogo očekuje u nastavku sezone. 

Današnji rivali su se do sada sastali sedam puta u domaćem šampionatu. TSC ima tri pobede, isto toliko puta je bilo nerešeno, dok su "zmajevi" samo jednom upisali trijumf.

Na poslednjem meču koji je odigran u maju ove godine, baš na ovom stadionu, nije bilo pobednika.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,48)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)