ZANIMLJIV MEČ SE OČEKUJE U GELZENKIRHENU: Rivali su u krizi, a domaćinu gori pod nogama

M.T.

14. 10. 2022. u 12:22

OD "rudara" lošiji su samo Štutgart i Bohum.

ЗАНИМЉИВ МЕЧ СЕ ОЧЕКУЈЕ У ГЕЛЗЕНКИРХЕНУ: Ривали су у кризи, а домаћину гори под ногама

Foto: EPA-EFE/RONALD WITTEK

Situacija na tabeli je sve teža za Šalke kako odmiče sezone i tim iz Gelzenkirhena nema mnogo izbora nego da večeras od 20.30 pred svojim navijačima na ''Veltins Areni'' pojuri pobedu protiv Hofenhajma. Ipak, to je lakše reći nego učiniti.

''Rudari'' su posle solidnog starta u povratničkoj sezoni u Bundesligi u prethodna tri kola doživeli tri poraza i nalaze se u zoni ispadanja. U prethodnom kolu su doživeli ubedljiv poraz od Bajera iz Leverkuzena sa 4:0, tima koji im je makar trenutno među konkurentima za opstanak. ''Farmaceuti'' su sa novim trenerom Ćabijem Alonsom potpuno nadigrali Šalke koji je uputio samo dva udarca ka golu Bajera.

Za trenera Franka Kramera pritisak polako postaje sve veći pošto je tim trenutno na samo jednoj pobedi i tri remija uz pet poraza u prethodnih devet kola i nalazi se na 16. mestu tabele, a iza njega se nalaze samo Štutgart i Bohum i sve je veća opasnost da se Šalke već ove sezone vrati među drugoligaške klubove.

Hofenhajm je na tabeli u znatno boljoj situaciji od Šalkea, ali je sa formom u sličnim problemima. Ekipa trenera Andrea Brajtenrajtera u poslednjih pet kola ima samo jednu pobedu, a u prethodne tri utakmice nije uspela da ostvari trijumf. Prošlog vikenda Hofenhajm je pred svojim navijačima poražen od Verdera iz Bremena sa 2:1 i trenutno se nalazi na sedmoj poziciji sa 14 osvojenih bodova. Pobedom bi Hofenhajm uspeo da se ubaci među najboljih pet ekipa, ali bi eventualni neuspeh protiv Šalkea koji je u velikim problemima i četvrta uzastopna utakmica bez pobede verovatno upalila alarm i u Brajtenrajterovom timu.

Pored forme Šalke ima i prilično problema sa povredama, pa Kramer za ovaj meč ne može da računa na Heninga Matricijanija, Rodriga Zalazara, Sepa van den Berga, Ibrahima Sisea i Marćina Kaminskog, dok je još uvek neizvesno da li će igrati Tobijas Mor i Leo Grajml. Sa sličnim problemima se suočava i Brajtenrajter u timu Hofenhajma neće biti Roberta Skova, Ermina Bičakčića, Benjamina Hubnera i Ilasa Beboa.

U poslednjih 10 međusobnih susreta prednost je na strani gostiju. Hofenhajm je pet puta u tih 10 mečeva savladao Šalke, dok su ''rudari'' slavili dva puta i tri meča su završena nerešenim rezultatom.

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)