SPEKTAKL NA STOGODIŠNJICU KLUBA: Oslabljeni Partizan napada prvoligaša

V.D.

28. 09. 2022. u 11:22 >> 11:22

U sredu od 15 časova Partizan gostuje u Sremskoj Mitrovici u okviru 1/16 finala fudbalskog Kupa Srbije

СПЕКТАКЛ НА СТОГОДИШЊИЦУ КЛУБА: Ослабљени Партизан напада прволигаша

FOTO: FK Partizan

Domaćin ovog meča Radnički iz Sremske Mitrovice ove godine slavi vek postojanja.

Klub su 15. 4. 1922. osnovali lokalni Nemci iz Hesne, koji su činili većinsko stanovništvo ovog radničkog naselja osnovanog 1828. godine. Osnivač kluba i pokretač svih akcija bio je Ivan Konrad, ujedno i najaktivniji član Radničkog u periodu Kraljevine Jugoslavije.

Tokom duge istorije klub se takmičio u nižim rangovima takmičenja opštinskog, regionalnog i pokrajinskog nivoa. 

U sezoni 2011/2012. Radnički je osvojio Vojvođansku ligu Zapad i plasirao se u viši rang, tačnije Srpsku ligu grupa Vojvodina. Nakon osam sezona u srpskoligaškom društvu u sezoni koju je prekinula pandemija virusa korona, za "zelenim stolom" su dobili status prvoligaša iako su bili na 10. mestu Srpske lige. Prvu sezonu u drugom rangu srpskog fudbala su završili na devetom mestu, dok su prošle sezone zauzeli visoku sedmu poziciju i zamalo im je izmakao plej-of za popunu Super lige.

Klub iz Sremske Mitrovice je krenuo u novoj sezoni malo slabije nego što se od njega očekivalo. Nakon deset odigranih kola nalaze se na 13. mestu sa deset osvojenih bodova. Zabeležili su samo dve pobede protiv Mačve i Rada, dok su nerešeno odigrali sa ekipama Železničara, Vršca, Inđije i užičke Slobode. Zanimljivo je da su sve bodove osvojili na svom terenu a da su na sva četiri meča na strani doživeli poraze. 

Radnički je jako tvrda ekipa koja ima problema sa realizacijom, a u prilog tome govori i gol-razlika 4:7. Sa samo četiri postignuta pogotka na dnu su liste ekipa efikasnosti u prvenstvu, dok im je odbrana druga najjača u ligi.

Jedini tim koji ima bolju defanzivu je IMT koji se nalazi na visokoj drugoj poziciji. Za sada su se u listu strelaca za ekipu iz Sremske Mitrovice upisali samo Nikola Milinković i Stefan Ilić.

Jedan od igrača od koga se dosta očekuje je i mladi Strahinja Čarapića koji već drugu sezonu nastupa u ovom timu kao pozajmljen igrač iz TSC-a.

Vicešampion Srbije i finalista prošlogodišnjeg kupa je apsolutni favorit na ovom meču.

Partizan je vezao 11 mečeva bez poraza u svim takmičenjima i igra mnogo bolje nego na početku sezone. "Crno-beli" su u domaćem prvenstvu nakon remija u "večitom derbiju" vezali tri pobede, a u Evropi su dva puta odigrali nerešeno. 

Gordan Petrić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da ekipa neće biti u punom sastavu zbog odsustnih reprezentativaca, ali da će izvesti najjači tim pošto ovo takmičenje donosi trofej. Pored igrača sa reprezentativnim obavezama u timu neće biti ni Danila Pantića zbog povrede a dok će Andrija Pavlović biti u kombinaciji za sastav. 

Petrić je istakao da nije zadovoljan što su brojne utakmice Partizana odložene i da to sada dolazi na naplatu. 

U kom god sastavu da izađe Partizan je apsolutni favorit na ovom meču i sve osim prolaza sedmostrukog osvajača Kupa Srbije u narednu rundu biće senzacija. 

Ovo će inače biti prvi zvanični susret ova dva tima.

NAŠ TIP: 2&2-5 (kvota 1,50)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANJE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre Pariz 2024

PUTIN ODGOVORIO NA PONIŽAVANjE RUSIJE: Evo šta je poručio svetskim moćnicima sporta pred Olimpijske igre "Pariz 2024"

RAT u Ukrajini, odnosno "specijalna vojna operacija" kako to Rusija naziva, još jednom je u prvi plan izbacio i sport. A kako najnovije vesti na temu "sportske sankcije Rusima" uopšte nisu naivne, poslednja dešavanja i dosad najveće poniženje za sportiste Ruske Federacije doveli su i do reakcije ruskog predsednikam Vladimira Putina.

18. 03. 2024. u 15:33

Komentari (0)

DAN ZEMLJIŠTA: Zemlja i voda su izvor života