BITKA ZA ELITU U OSLU: Srbija "hapsi" Holanda za "A" diviziju Lige nacija

Novosti online

27. 09. 2022. u 11:34 >> 11:34

ORLOVI misle samo o pobedi.

БИТКА ЗА ЕЛИТУ У ОСЛУ: Србија хапси Холанда за А дивизију Лиге нација

Foto: M.Vukadinović

Poslednje kolo grupe "4" odlučiće ko će u "A" diviziju Lige nacija sledeće sezone, Srbija ili Norveška. "Orlovima" je potrebna pobeda bilo kojim rezultatom, dok domaćinima meča u Oslu odgovara i remi jer su trijumfovali na stadionu "Rajko Mirić" rezultatom 1:0.  Naši momci su u međuvremenu došli do dosta bolje gol-razlike od rivala, pa im stoga odgovara i minimalna pobeda večeras od 20 časova i 45 minuta.

Strelac jedinog pogotka u beogradskom duelu bio je Erling Holand, a s obzirom na partije koje pruža ove sezone u Mančester sitiju, jasno je da će sjajni napadač ponovo biti najveća opasnost po gol našeg tima.

Selektor Srbije Dragan Stojković, ipak, nije zabrinut. U dobrom raspoloženju odgovarao je na pitanja tokom konferencije za medije i našalio se na jedno od onih koja su se odnosila na norveškog golgetera i kako ga zaustaviti.

- Nisam kuvar pa da tražim recept za Halanda. Rekao sam mnogo puta da se radi o fantastičnom igraču koji igra u jednom od najskupljih timova na svetu. Okružen je u Mančester Sitiju saigračima vrhunske klase i naravno da u toj sitiaciji njegov talenat dolazi do punog izražaja. Ipak, utakmica koju je Norveška izgubila pre dva dana od Slovenije potvrđuje da i za njega ima rešenja. Zaista ga je teško zaustaviti, ali nije nemoguće. Treba biti maksimalno koncentrisan, voditi računa o njihovim centaršutevima sa krila, o kontranapadima i ne dozvoliti mu da u našem šesnaestercu dobije puno prostora - upozorio je Stojković.

Srbija će u Oslu morati bez Sergeja Milinković-Savića i Uroša Račića koji su suspendovani zbog žutih kartona, ali to ne remeti mnogo planove selektora i njegov zahtev da "orlovi" igraju ofanzivno.

- Naravno da u glavi opet imam startnih 11, bez obzira na to što imamo određene kadrovske probleme. Ne možemo da računamo na Milinković-Savića i Račića. Sergej je zaista važan igrač u našem timu, ali tu su i drugi momci i ne sumnjam da ću naći pravo rešenje, odnosno igrača koji će umeti dostojno da ga zameni. Ja sam trener koji voli da njegova ekipa igra lep i atraktivan fudbal, tako će biti i sutra u Oslu - najavio je Piksi.

Ove dve reprezentacije su se sastale na istom ovom stadionu u polufinalu baraža za Evropsko prvenstvo. Rezultat posle 90 minuta bio je 1:1 a Srbija je drugim golom na tom meču Sergeja Milinkovića-Savića u 102. minuta obezbedila plasman u finale gde je nažalost poražena u Beogradu od Škotske na penale.

Poznajući filozofiju i način rada našeg selektora, Srbija će igrati na gol više i bez kalkulisanja. Očekujemo otvoren meč na stadionu "Uleval" u norveškoj prestonici.

NAŠ TIP: X2&2+ (kvota 2,07)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

I RUSI SU ZATEČENI: Evo koga je Ramzan Kadirov imenovao za ministra sporta Čečenije

Imajući u vidu da rat u Ukrajini uveliko u trećoj godini otkako je počeo u februaru 2022, čak i oni koji nisu pomno pratili situaciju u Rusiji u međuvremenu su veliki broj puta informasani šta radi prvi čovek Čečenije, Ramzan Kadirov, jedan od najvećih poštovalaca ruskog predsednika Vladimira Putina. Ipak, ono što je sada odlučila pomenuta "glava Čečenske Republike", kako mu glasi zvanična titula, zbunila je i rusku javnost.

21. 05. 2024. u 20:03

Komentari (0)

ŠOK PRED OLIMPIJSKE IGRE: Najbolja srpska košarkašica u 28. godini završila karijeru! (VIDEO)