GRČKA IGRA ZA KIPAR: Severna Irska priželjkuje iznenađenje u Atini

Novosti online

27. 09. 2022. u 10:00 >> 14:19

KOLIKO će puleni Gusa Pojeta biti motivisani saznaćemo večeras na stadionu "Jorgos Kamaras".

ГРЧКА ИГРА ЗА КИПАР: Северна Ирска прижељкује изненађење у Атини

Profimedia

Fudbaleri Grčke obezbedili su plasman u diviziju "B" Lige nacija, a poslednji meč u ovom ciklusu igraće večeras od 20.45 u Atini. Protivnik "helenima" je Severna Irska koja ukoliko želi da opstane mora da napravi veliko iznenađenje i savlada nekadašnjeg šampiona Evrope.

Severna Irska i Kipar imaju po pet bodova, tzv. Kosovo jedan više, ali i susret sa Kipranima u Prištini.

Grčka je iznenađujuće poražena od Kipra pre samo tri dana minimalnim rezultatom. 

Dominirali su "heleni" u međusobnim duelima dve bratske države, dobijali svaki susret, ali su i Kiprani dočekali svojih pet minuta.

Od velikog značaja je ova pobeda, inače tek prva u grupi od početka takmičenja, izabranicima Temurija Kecbaje, jer su se njome izjednačili sa Severnom Irskom na začelju, te i dalje imaju šanse da izbegnu ispadanje u "D" diviziju. Zasluge za to najviše idu na račun Marinosa Cionisa, strelca jedinog pogotka iz 18. minuta koji je rutinski rešio situaciju jedan na jedan sa golmanom Grčke Odiseasom Vlahodimosom.

Grci su u nastavku krenuli po izjednačujući gol, čak i stigli do njega u 87. minutu, ali je on ipak poništen zbog ofsajda.

Severna Irska je savladala tzv. Kosovo pre samo tri dana i u dobrom raspoloženju stiže na jug kontinenta. 

Vedat Murići je doneo prednost gostima u 58. minutu i sve do finiša susreta izledalo je da se u Belfastu sprema iznenađenje. Međutim, Gevin Vajti je u 82. minutu poravnao rezultat, dok se vrhunac drame desio u drugom minutu sudijske nadoknade kada je Džoš Magenis pogodio mrežu Arijenta Murićija.

Grčka će na večerašnjem susretu igrati za bratski Kipar, a koliko će puleni Gusa Pojeta biti motivnisani saznaćemo na stadionu "Jorgos Kamaras". Podsetimo, "heleni" su savladali Severnu Irsku kao gosti u prethodnom međusobnom susretu sa 1:0.

NAŠ TIP: 0-2 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)