VIZA ZA HOLANDIJU OVERAVA SE U BRAGI: Portugalci i Španci u borbi za završni turnir (VIDEO)

Novosti online

27. 09. 2022. u 10:02

"NAVIGATORI" imaju dva boda više od "crvene furije".

ВИЗА ЗА ХОЛАНДИЈУ ОВЕРАВА СЕ У БРАГИ: Португалци и Шпанци у борби за завршни турнир (ВИДЕО)

Foto: Profimedia

Fudbalska reprezentacija Portugalije dočekaće selekciju Španije u Bragi u meču šestog kola grupe 2 divizije "A" Lige nacija. Utakmica na popularnom "kamenolomu" odlučiće pobednika grupe i putnika na završni turnir takmičenja. "Navigatori" imaju dva boda više i remijem bi obezbedili vizu za Holandiju, dok "crvena furija" mora da trijumfuje ukoliko želi šansu da se dokopa trofeja.

Ekipe ovaj susret dočekuju u različitim raspoloženjima. Portugalija je demolirala Češku pre tri dana u Pragu sa 4:0, sa druge strane Španija je poražena u Saragosi od Švajcarske rezultatom 1:2.

Česi su se sasvim pristojno nosili sa Portugalcima u uvodnim minutima utakmice, imali čak i neke ozbiljne akcije, međutim, do gola nisu mogli. A nije da nisu imali prilike. Momcima Fernanda Santosa trebalo je pola sata da dostignu "radnu temperaturu". Kada se to najzad dogodilo, počeli su da opravdavaju epitet jednog od najbolji timova na svetu, što sa trilingom u napadu koji čine Bernardo Silva, Rafael Leao i Ronaldo, te Brunom Fernandesom iza njih, definitivno jesu.

Prvi pogodak za Portugalce postigao je bek Dijego Dalo nakon povratne lopte Leaa i ne baš sjajne intervencije golmana Vaclika. Lopta mu je prošla kroz noge...

Na 2:0 povisio je Bruno Fernandes koji je se u sudijskoj nadoknadi prvog dela ušunjao među defanzivce Češke, umakao im i iz neposredne blizine poentirao na ubacivanje Marija Ruija.

Česi posle promašenog penala u finišu prvog dela igre nisu mogli da se podignu. Pali su pre svega na psihološkom planu. Dokusurio ih je drugim pogotkom Dalo u uvodnim minutima drugog dela. Bio je lep šut sa više od 20 metara... Konačan rezultat postavio je Diogo Žota u 82. minutu.

Španci su držali utakmicu na "La Romaredi" pod kontrolom, imali loptu u nogama čak 70 odsto vremena, međutim, Švajcarci su bili daleko opasniji, posebno u prvom delu susreta. Španci 40 minuta nisu šutnuli loptu u okvir gola, kružili su i kružili, ali do prave šanse nisu mogli.

Maksimalno disciplinovani, brzi u tranziciji, odlučni u svakom duelu, Švajcarci su u svakom momentu znali šta žele. Ugrožavali su rivala najčešće iz kontre i posle prekida. Posebno je zanimljivo da Španija četiri godine nije primila gol nakon kornera, a večeras im se to dogodilo dva puta.

U oba slučaja ključni igrač bio je novi štoper Mančester sitija Manuel Akandži. On je prvo izvanredno skočio na centaršut Rubena Vargasa u 21. minutu, da bi tri minuta nakon što je "furija" preko Albe izjednačila početkom drugog poluvremena ponovo bio na pravom mestu u šesnaestercu protivnika, zakačio je loptu, prosledio je do Brila Emboloa, a ovaj je ćušnuo u mrežu za 1:2.

Večerašnji rivali sastali su se početkom juna u Sevilji, na semaforu je nakon poslednjeg sudijskog zvižudka pisalo 1:1. Nema sumnje da Portugalci priželjkuju isti ishod, ali Španci nemaju šta da izgube, krenuće na "sve ili ništa".

NAŠ TIP: 1X&0-3 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a