OPSTANAK JE NA TALONU: Švedska ili Slovenija, ko će u "C" diviziju?

Novosti online

27. 09. 2022. u 16:27 >> 16:27

BIĆE drame na "Frends areni".

ОПСТАНАК ЈЕ НА ТАЛОНУ: Шведска или Словенија, ко ће у Ц дивизију?

FOTO: Tanjug/AP

Reprezentacije Švedske i Slovenije odmeriće svoje snage na "Frends areni" u Solni u utakmici koja će odrediti putnika u niži rang Lige nacija - diviziju "C". "Zmajčeki" stižu na Skandinavsko poluostrvo nakon iznenađujućeg trijumfa nad Norveškom u "Ljubljani" (2:1), dok su Šveđani demolirani od Srbije u Beogradu sa 4:1.

Definitivno, ima nešto ratničko u sebi ovaj tim Slovenije, koliko god po talentu i realnom kvalitetu bio daleko od evropskog proseka. Ništa nije slutilo da bi Norveška mogla da ima probleme u Ljubljani. Nekako je domaća selekcija delovala nezainteresovano i pre gola Erlinga Holanda. A onda se "javio" tandem Šeško-Šporar.

Slovenci su počeli da rizikuju i igraju vrlo ozbiljno. Razigrao se veliki Red Bulov projekat Benjamin Šeško. Napadač rođen 2003. godine poigrao se sa odbranom Norveške i u zapećak bacio i Erlinga Holanda. Lepo je Šeško prozujao po levoj strani i kao na tacni centrirao velikoj Zvezdinoj želji u letnjem prelaznom roku Andražu Šporaru. Prvotimcu Panatinaikosa ostalo je samo da ukliza i pošalje loptu u mrežu.

Razgalio je navijače u Ljubljani Šeško i u 80. minutu kada je digao loptu na nekih 25 metara od gola, imao hrabrosti da je pimpluje i potom udarcem iz kolena pogodio dalji ugao. Nije to bio jak udarac, ali jeste maksimalno precizan - 2:1.

Švedska je u Beogradu gledala surovu dominaciju Srbije i Aleksandra Mitrovića uprkos ranom vođstvu. Fudbaler Fulama postigao je het-trik, Saša Lukić lepoticom sa ivice kaznenog prostora ulepšao trijumf "orlova" i tako poslao selekciju sa severa kontinenta na začelje grupe 4.

Slovenija ima dva boda prednosti u odnosu na pulene Jana Andersona koji, ako žele da opstanu u diviziji "B", moraju da savladaju talentovanu selekciju Matjaža Keka.

Švedska jedini trijumf u ovom ciklusu ima upravo protiv Slovenije i to kao gost. Forsberg i Kuluševski pogađali su u Ljubljani, rezultat je bio 0:2

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,75)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili