POSLE ŠPANIJE, ČEŠKA BI TREBALO DA BUDE LAK ZALOGAJ: Švajcarskoj i bod dovoljan za opstanak

M.T.

27. 09. 2022. u 09:15

"Knedličke" u prilično teškoj situaciji.

ПОСЛЕ ШПАНИЈЕ, ЧЕШКА БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ ЛАК ЗАЛОГАЈ: Швајцарској и бод довољан за опстанак

FOTO: AP

Jedno kolo bilo je dovoljno da se situacije između Švajcarske i Češke potpuno promeni. Zbog toga će večeras od 20.45 na ''Kajbunparku'' u Sent Galenu Švajcarskoj, koja dočekuje Češku u poslednjem kolu grupe "2" divizije "A" Lige nacija, i bod biti dovoljan kako bi i u narednom izdanju ovog takmičenja igrala u elitnom društvu.

Posle startna tri poraza u Ligi nacija, činilo se da Švajcarska neće uspeti da ostane među najboljim selekcijama na Starom kontinentu. Ipak, Švajcarci su u prethodna dva kola uspeli da naprave dva, slobodno se može reći, iznenađenja pošto su kao domaćini minimalnim rezultatom savladali Portugal, a zatim u prošlom kolu kao totalni autsajderi uspeli da u Saragosi savladaju Španiju.

Ta dva trijumfa potpuno su preokrenuli situaciju u grupi, kako u borbi za polufinale, ali još više i u borbi za opstanak. Švajcarska je uspela da prestigne na tabeli Češku koja je ubedljivo poražena od Portugala i sada sa dva boda više ima taj luksuz da čak i ne mora po svaku cenu da juri trijumf jer ekipi selektora Murata Jakina je i bod sasvim dovoljan da ostanu u ligi "A".

Česi su Ligu nacija počeli odlično savladavši upravo Švajcarsku u prvom kolu sa 2:1, da bi u drugom odigrali nerešeno sa Španijom. Međutim, usledila su tri uzastopna poraza i Česi su sada na poslednjem mestu. U prethodnom kolu su ubedljivo poraženi od Portugala sa 4:0 i sada gledaju u leđa Švajcarskoj koja je iznenadila Španiju.

Česi nemaju mnogo izbora u Sent Galenu. Ukoliko tim selektora Jaroslava Silvahija želi da opstane u elitnoj grupi, mora kako zna i ume da pobedi Švajcarsku u Sent Galenu jer svaki drugi ishod znači da će Češka u narednom izdanju ovog takmičenja biti deo lige "B".

Murat Jakin neće imati poteškoća oko sastava tima što se tiče povreda igrača, pošto su svi zdravi, ali neće imati na raspolaganju protiv Češke Manuela Akanđija koji je protiv Španije dobio drugi žuti karton i moraće da pauzira upravo meč protiv Češke. Rezervni golman Švajcarske Jonas Omlin takođe će propustiti utakmicu protiv Češke zbog žutih kartona. Jaroslav Silhavi imaće samo jedan izostanak protiv Švajcarske pošto nema u timu Jakuba Brabeca koji je posle samo 22 minuta utakmice protiv Portugala morao da bude zamenjen zbog povrede.

Ove dve reprezentacije su od sticanja nezavisnosti Češke odigrale pet međusobnih mečeva i nikad rezultat nije bio nerešen. Češka je ostvarila četiri pobede, dok je Švajcarska slavila samo jednom i to u njihovom prvom meču 1994.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,7)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije