RAZDVAJA IH SAMO DVA BODA: Lil protiv Tuluza želi povratak na pobednički kolosek

M.T.

17. 09. 2022. u 13:39 >> 13:39

GOSTI su prekinuli seriju od tri poraza.

РАЗДВАЈА ИХ САМО ДВА БОДА: Лил против Тулуза жели повратак на победнички колосек

Foto: Profimedia

Fudbaleri Lila večeras od 21 sat dočekaće na stadionu ''Pjer Moroj'' ekipu Tuluza u osmom kolu francuskog šampiona, a ovo je duel timova koje na tabeli Lige 1 deli samo dva boda.

Posle solidnog starta u prva kola šampiona iz sezone 2020/2021, Lil je u narednih pet igrao po sistemu toplo-hladno pošto je u pet mečeva ostvario dve pobede i tri poraza i to naizmenično. U prethodnom kolu Lil je pretrpeo poraz na gostovanju protiv Marselja i sada je na osmom mestu tabele sa osvojenih 10 bodova iz sedam odigranih kola pošto je ostvario po tri pobede i poraza uz jedan nerešen rezultat.

"Doge" ove sezone još uvek nisu uspele da vežu dve pobede, a samo četiri ekipe u Ligi 1 su efikasnije od njih. Međutim, pravi problem leži u odbrani koja je kapitulirala 15 puta i trenutno je četvrta najlošija u Ligi 1.

Povratnik u Ligu 1, Tuluz je imao sasvim solidan start, ali je tim trenera Filipa Montanija doživeo tri uzastopna poraza i počeo da klizi na tabeli. Ipak u prošlom kolu je Tuluz savladao Rems sa 1:0 i konačno prekinuo negativa niz, a trenutno se nalazi na 11. poziciji sa osam osvojenih bodova. Tuluz ima donekle sličan problem kao Lil, ali samo kada je odbrana u pitanju jer lako primaju golove, a napad za sada nije previše raspoložen pošto je Tuluz u prethodnih sedam kola postigao osam golova.

Trenera Lila Paulo Fonseka imaće nekoliko problema za ovaj meč osim duže vreme povređenog Timoti Vea, pošto će meč protiv Tuluza propustiti Edon Zengrova i Remi Kabelja zbog povreda, dok će Tijago Dijalo preskočiti ovu utakmicu zbog crvenog kartona. Nešto više problema ima Filip Montanije pošto zbog povreda neće moći da računa protiv Lila na Risa Helija, Rafaela Rataa i Teokarisa Cingarasa.

U međusobnim duelima ove dve ekipe uspešniji je Lil. "Doge" su na poslednjih deset utakmica protiv Tuluza ostvarili četiri pobede, dok je Tuluz došao do jedne pobede manje, a tri utakmice su završene nerešenim rezultatom.


NAŠ TIP: 1X&2+ (kvota 1,47)

TIP ZA HRABRIJE: X (kvota 4,05)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili