DERBI DANA U FRANCUSKOJ: Posrnuli Lion dočekuje moćni PSŽ

Novosti online

18. 09. 2022. u 09:38

UTAKMICA 8. kola Lige 1.

ДЕРБИ ДАНА У ФРАНЦУСКОЈ: Посрнули Лион дочекује моћни ПСЖ

FOTO: EPA

Nekada je Lion bio strah i trepet u Ligi 1, ali vremena se menjaju. Zauvek će biti upamćena generacija popularne "dece" koju su predvodili Žuninjo, Kris i Gregori Kupe. Međutim, poslednjih godina klub sa "Žerlana" ne liči na onu kaznenu ekspediciju koja je harala Francuskom i Evropom, sredina tabele je realan domet i nešto čime se ne ponose na ušću Rona i Sona.

Primat je preuzeo PSŽ, večerašnji rival Liona. Parižani su zahvaljujući bogatim katarskim vlasnicima uspeli da naprave drim tim čiji je cilj osvajanje Lige šampiona, a ne samo Lige 1. Mbape, Nejmar, Mesi, Serhio Ramos, Điđo Donaruma, Hakimi, samo su neki od vedeta "svetaca".

Lion se uprkos dva uzastopna poraza nalazi na visokom petom mestu sa 13 bodova. Moglo je biti i više, ali su Lorijen i Monako bili kobni po ekipu Petera Boša.

PSŽ je sa druge strane u odličnoj formi od početka sezone, jedino je Monako uspeo da osvoji bod protiv mašine Kristofa Galtije. U toku sedmice, teže nego što se očekivalo, "sveci" su savladali Makabi Haifu u Izraelu rezultatom 3:1.

Preokret je viđen u utakmici grupe "H" odigranoj u Haifi gde je Makabi uspeo da pruži zavidan otpor Pari Sen Žermenu. Šampion Francuske poklekao je u 24. minutu, kada je Šeri na asistenciju Hazize matirao Donarumu, a prednost gostiju bila je na snazi do 37. minuta i gola Lionela Mesija. Sjajni Argentinac našao se na pravom mestu posle akcije po boku i loptu plasirao u mrežu domaćina čime je Makabi dopisao na listu 39 različitih klubova u Ligi šampiona kojima je dao gol. 

Favorizovani gosti bili su u situaciji da strepe sve do 69. minuta kada je Mbape iskoristio sjajnu asistenciju Mesija u prostor da demonstrira brzinu i potom hladnokrvno pošalje loptu u malu mrežu. U 88. minutu su Parižani još jednom uhvatili odbranu Makabija na spavanju te je dugu loptu Veratija u prostor isoristio Nejmar koji je pobegao protivničkim štoperima i golom okončao sve dileme.

Prethodne sezone Lion je uspeo da odoli naletima PSŽ-a na Žerlanu (1:1), dok je na "Parku prinčeva" aktuelni šampion slavio sa 2:1. Poslednji put "deca" su savladala "svece" 2020. godine.

NAŠ TIP: 2 (kvota 1,65)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri