DILEME VIŠE NEMA, JOVIĆ I FIORENTINA SU U KRIZI: "Viola" je potrošila sve kredite, Verona mora pasti!

Novosti online

18. 09. 2022. u 11:24 >> 11:24

NEŠTO mora da se menja, prilika za tako nešto sledi već danas od 15 časova, na "Artemio Franki" u okviru 7. kola Serije A stiže Verona.

ДИЛЕМЕ ВИШЕ НЕМА, ЈОВИЋ И ФИОРЕНТИНА СУ У КРИЗИ: Виола је потрошила све кредите, Верона мора пасти!

FOTO: EPA

Fiorentina je u rezultatskoj krizi i tu dileme više nema. "Viola" predvođena Lukom Jovićem i Nikolom Milenkovićem nije slavila u prethodnih osam mečeva, blizu su opasne zone, dok su u Ligi konferencije na poslednjem mestu u grupi "A". Klub iz Firence pretrpeo je poraz od Bolonje minulog vikenda, a onda je u četvrtak doživeo debakl od Bašakšehira u Istanbulu (3:0). Nešto mora da se menja, prilika za tako nešto sledi već danas od 15 časova, na "Artemio Franki" u okviru 7. kola Serije A stiže Verona.

Bašakšehir nije previše dominirao na terenu, iako je bio opasniji i u prvom poluvremenu, kada je pretio preko Serdara Gulera i Munira, ali se se sve promenilo od 57. minuta kada je upravo Guler matirao Pjerluiđija Golinija. Raspoloženi Guler je duplirao vođstvo domaćina u 71. minutu, a sve je i definitivno bilo rešeno pet minuta kasnije kada je neoprezni Žonatan Ikone zbog neoprezne igre zaradio drugi žuti karton.

Tačku, na stanje potpune agonije u gostujućim redovima u 90. minutu utakmice stavio je Bertrand Traore, mada se tri minuta ranije Luka Jović izborio za dobru situaciju, ali je njegov udarac nažalost otišao preko gola. Srpski napadač je na poluvremenu zamenio potpuno indisponiranog Artura Kabrala, ali gosti iz Firence su Istanbul napustili bez lopte u protivničkoj mreži.

Verona ima samo bod manje od današnjeg rivala, eventualnom pobedom bi preskočio Fiorentinu i pobegao iz opasne zone. Ipak, ekipa za koju nastupaju Ivan Ilić i Darko Lazović ne briljira, rutinski su poraženi od Lacio na "Olimpiku" sa 2:0 prethodne subote.

Lacio je odigrao odličan meč a opet je glavna poluga pobede bio tandem Sergej Milinkoviuć Savić – Ćiro Imobile. Srbin je večeras zabeležio i četvrtu asistenciju od početka sezone u Seriji A, a interesantno je da su čak tri bile za Imobilea. Bukvalno mu je namestio svaki gol od početka sezone...

Od početka večerašnjeg duela se videlo da je Milinković Savić raspoložen za igru. Bio je ubedljivo najbolji igrač na utakmici.

Posle njegovog pasa je došla prva ozbiljna šansa kada je Imobile zakasnio. Potom je imao opsan šut koji je skinuo golman Montipo. Hrvat Toma Bašić je bio još bliži golu ali ga je zaustavila prečka. Tek u nadoknadi prvog poluvremena je Verona prvi put zapretila ali je i Tomu Anrija zaustavila prečka.

Konačno, meč je "otklučan" u 68. minutu posle prelepog pasa Milinković Savića za Imobilea.

Propustio je najbolji strelac Lacija ubrzo i šansu za drugi gol, potom je Sergej namestio još jednu fenomenalnu priliku ali je Montipo odbranio Kanćeleriju. Napokon, taj drugi gol je stigao u finišu kada je Luis Alberto bio precizan.

Prethodne sezone u oba međusobna duela ovih ekipa nije bilo pobednika. Mečevi su završeni identičnim rezultatima - 1:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

MRAČNA STRANA ISTINE: U Ukrajini ubijen dvostruki šampion Evrope - ružne prošlosti