JUVE I LACIO SU SE SAPLELI, DA LI ĆE I MILAN? "Rosoneri" u Đenovi priželjkuju novi trijumf

Novosti online

10. 09. 2022. u 11:00

DOMAĆINU predstoju grčevita borba za opstanak, dok velikan ponovo cilja tron.

ЈУВЕ И ЛАЦИО СУ СЕ САПЛЕЛИ, ДА ЛИ ЋЕ И МИЛАН? Росонери у Ђенови прижељкују нови тријумф

Foto: Profimedia

Sampdorija je nalazi u velikoj rezultatskoj krizi. Klub iz Đenove je nakon pet kola i dalje bez trijumfa, a teško će do njega doći večeras 20 časova i 45 minuta. Naime, na "Luiđi Feraris" stiže Milan koji je posle trijumfa nad Interom remizirao na otvaranju Lige šampiona u Austriji sa Salcburgom - 1:1.

Sampa je minulog vikenda poražena od Verone sa 2:1 na "Bentegodiju" u bici klubova koji su veoma loše započeli novu sezonu.

Obojica srpskih reprezentativaca Darko Lazović i Ivan Ilić su se našli u startnoj postavi Verone i bili među najzapaženijima na terenu dok je Marko Đampaolo na drugoj strani odlučio da na klupi ostavi Gabijadinija i najveća letnja pojačanja Đuričića, Puseta i Viljara. Međutim, ni to mu nije pomoglo...

Ćićo Kaputo je u 40. minutu u svom stilu pravo niotkuda našao put do mreže šutem iz okreta ali je Veronin odgovor bio još jači. Izjednačio je Toma Anri u 44. minutu tako što je njegov šut glavom prvo pogodio prečku pa se od leđa golmana Audera odbio u mrežu. Par minuta kasnije je opet Audero bio loše sreće. Istrčao je da zaustavi Lazanju ali se lopta odbila pravo na nogu Škotu Džošu Dougu kojem je ostalo da pogodi praznu mrežu.

Pokušao je Đampaolo izmenama u drugom poluvremenu, poslao na teren Đuričića, Puseta, Viljara... Ali uzalud.

Šampion Italije je dozvolio Salcburgu da ne samo da osvoji bod, nego da ostavi utisak tima koji je bio bliži pobedi - 1:1.

Premalo su pokazala letošnja pojačanja, starter Šarle De Ketelare, odnosno rezervisti Divok Origi i Seržinjo Dest. Rafael Leao je imao asistenciju, ali je bio daleko od maestralne partije iz milanskog derbija, Teo Ernandez uglavnom nervozan, dok su Ismael Benaser i Pjer Kalulu na neki način poklonili domaćinu jedini pogodak.

Na drugoj strani Salcburg je igrao sa mnogo većim žarom i nije ga pokolebala činjenica da je uoči meča i tokom prvog poluvremena izgubio dvojicu startnih štopera. Najavljeni starter Maksimilijan Veber se povredio na zagrevanju, te je utakmicu počeo Strahinja Pavlović koji se rvao sa Olivijeom Žiruom i odigrao vrlo solidan meč.

Oba gola su viđena u prvom poluvremenu. Benaser je u 28. minutu poklonio loptu Fernandu, ovaj proigrao Okafora, a napadač Salcburga učinio da se zapitamo kako je Pjer Kalulu bio jedan od boljih štopera u završnici Serije A - 1:0. 

Brzo je šampion Italije odgovorio, a Leao u 40. minutu proigrao Aleksa Salemakera koji se lepo snašao u šesnaestercu gostiju. Pokazao je Belgijanac tim golom da Stefano Pioli nije pogrešio kada je najveću dilemu pred meč po pitanju startnih 11 rešio ukazavši povrenje njemu, a ne Žunioru Mesijasu.

Milan je prethodne sezone u oba susreta savladao Sampdoriju identičnim rezultatom 1:0. "Rosoneri" su favoriti, a čak i remi bi predstavljao podvig za klub iz Đenove, koji je, ruku na srce, odoleo Juventusu i Laciju na svom terenu.

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 1,67)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)