LEPA PRILIKA ZA NOVI TRIJUMF: Atletiko mora na zaustavi Jaga Aspasa

Novosti online

10. 09. 2022. u 09:46

"JORGANDžIJE" u poteri za vrhom tabele.

ЛЕПА ПРИЛИКА ЗА НОВИ ТРИЈУМФ: Атлетико мора на заустави Јага Аспаса

Foto: Profimedia

Fudbaleri Atletiko Madrida dočekaće na svom "Vanda Matropolitanu" ekipu Selte u meču petog kola španske Primere. Četa Čola Simeonea u ovaj susret ulazi nakon dramatičnog trijumfa nad Portom u Ligi šampiona od 2:1, dok su gosti iz Viga rutinski savladali Kadiz minulog vikenda rezultatom 3:0.

Susret koji je do sudijske nadoknade nagoveštavao da će biti prvi mirnih mreža u ovosezonskoj grupnoj fazi Lige šampiona ukrasila je neverovatna sudijska nadoknada u kojoj su ekipe Atletika i Porta sa tri gola nadomestile skromnih 90 minuta, a ceo plen pruipao je domaćinu pogotkom Antoana Grizmana u 101. minutu.

Prihvativši stil Čola Simeonea gosti su oprezno i podignutog garda ušli u duel, mešutim kako se bližio kraj susreta sve konkretnije i učestalije su uspevali da stave na muke Jana Oblaka koji je maestralnim intervencijama ostavio Madriđane u životu. Niz neiskorišćenih prilika porta niz vodu je zajedno sa saigračima u 81. minutu pustio Mehdi Taremi koji je zaboravio da živi u eri VAR tehnologije te je opravdano zaradio drugi žuti karton za simuliranje i pružio nadu domaćinu.

Brojčana prednost bila je inicijator ofanzive Atletika koji je na krilima rezervista uspeo da u sudijskoj nadoknadi nađe put do mreže rivala. Akciju po desnom boku na dodavanje Anhela Koree iz srca šesnaesterca u gol je pretočio Mario Ermoso. Strelac vodećeg gola u 91. minutu uspeo je da podigne temperaturu na Metropolitanu do tačke usijanja, međutim samo četiri minuta kasnije ulogu junaka zamenio je za ulogu tragičara. Nespretna reakcija pred svojim golom i igranje rukom doneli su u 96. minutu priliku Portu da sa penala stigne do izjednačenja. OAdgovornost da izvede najstrožu kaznu preuzeo je Mateus Uribe, a Oblak, iako je pogodio stranu i imao loptu na ruci, nije uspeo da ostane nesavladan.

Rolerkoster u prestonici Španije međutim nije se završio pogotkom Kolumbijca jer je u 11. minutu nadoknade Antoan Grizman spretno reagovao na drugoj staivi posle kornera i pogotkom potpisao tri boda "jorgandžija" na startu grupne faze.

Selta je savladavši Kadiz došla do druge utastopne pobede u sezoni i stigla do deobe sedme pozicije u Primeri sa Bilbaom, Đironom, Sosijedadom i večerašnjim rivalom Atletikom - 3:0 (0:0).

Jago Aspas je sa dva pogotka u stanje totalnog očaja dodatno gurnuo Kadiz, koji ni četvrtu utakmicu na startu sezone nije zatresao protivničku mrežu, pa je zakucan za dno tabele kao jedina ekipa bez boda i postognutog pogotka sa gol-razlikom 0:10. Kadiz večeras nije ni mogao više, s obzirom da nije uputio nijedan udarac u okvir gola protivnika. Strelac za klub iz Viga bio je i Rodrigez.

Atletiko je minule sezone savladao Seltu u obe utakmice, a i večeras je veliki favorit.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)