ALMERIJA DOČEKUJE SEVILJU: Može li Sadik da reši andaluzijski derbi?

M.T.

27. 08. 2022. u 10:08 >> 11:31

Obe ekipe još uvek nisu imale prilike da se raduju o novoj sezoni La Lige.

АЛМЕРИЈА ДОЧЕКУЈЕ СЕВИЉУ: Може ли Садик да реши андалузијски дерби?

FOTO: AP/Tanjug

Novi član La Lige Almerija po očekivanju se muči na startu sezone među najboljim španskim klubovima, a u trećem kolu joj sledi još jedan ozibljan ispit pošto će na ''Pauer Hors'' stadionu ugostiti Sevilju u andaluzijskom derbiju, u okviru trećeg kola španskog šampionata večeras od 22 sata.

Rohiblankosi se još uvek privikavaju na elitni fudbal, a kada se uzmu u obzir protivnici u prva dva kola, Almerija i nema loš učinak bez obzira što je osvojila samo bod od mogućih šest.

U prvom kolu je Almerija dočekala branioca titule Real Madrid i suočila se sa pravom kanonadom ka svom golu pa se može smatrati i čudom što je izgubila samo sa 2:1, posebno pošto je imala prednost od 1:0 na poluvremenu, ali je "kraljevski klub" u nastavku zasluženo stigao do preokreta i pobede.

Prethodnog vikenda Almerija je gostovala Elčeu, a nekadašnji napadač Partizan Umar Sadik postigao svoj prvenac u La Ligi. Ipak, Rohiblankosi su do poluvremena primili gol, ali i ostali sa igračem manje i ipak upeli da se odbrane do kraja meča što je bilo vredno boda. Nekadašnji štoper Crvene zvezde Srđan Babić odigrao je oba meča za Almeriju i očekuje seu startnoj postavi i protiv Sevilje.

Sevilja će u Almeriji praktično igrati protiv sopstvenog odraza u ogledalu jer dva tima imaju potpuno isti učinak, kako po pitanju bodova tako i po pitanju gol razlike.

Sevilja je svoje navijače neprijatno iznenadila na početku sezone porazom u Pamploni od Osasune, da bi u prošlom kolu na svom stadionu ''Ramon Sančez Pishuan'' morala da spašava bod protiv Valjadolida koji je poveo u 80. minut, da bi šest minuta kasnije Rekik doneko izjednačenje.

Na Seviljinoj strani u ovoj utakmici je tradicija kada su međusobni mečevi ovih timova u pitanju. Na prethodnih 10 utakmica Sevilja je čak devet puta uspela da trijumfuje, dok je Almerija slavila jednom. Doduše, ova dva tima su u La Ligi poslednji put igrali u sezoni 2014/2015 kada je Almerija prethodni put bila deo elitnog društva.

Oba tima su postigla po dva gola u prethodna dva kola pa je efikasnost očigledan problem. Sadik i Ramazani su po jednom pogađali za Almeriju i od njih navijači očekuju da golovima donesu bodove. Identičan je situacija i kod Sevilje. Samo dva gola je postigao tim iz glavnog grada Andaluzije, od toga samo jedan napadač Rafa Mir, dok je drugi gol delo defanzivca Karima Rekika.

Andaluzijski derbi mogao bi da bude prekretnica za neki od ova dva tima, a pobedi je ipak bliža Sevilja iz prostog razloga što ima kvalitetniji tim.

Samo za čitaoce NovostiTip AdmiralBet je spremio specijalni paket dobrodošlice. Klikom na link OVDE ili na bilo koji od banera, registrujte se i uzmite 1000 Freebeta bez DEPOSITA. Uživajte u klađenju bez rizika, neka prvi put bude na nas! Da bi ste dobili Freebet morate verifikovati svoj nalog. 


Freebet se dodeljuje najkasnije sutradan do 12h i traje 72h od dodele!
REGISTRUJ SE!

NAŠ TIP: 2 (kvota 2,15)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)