LESTER U OFANZIVI: Vardi i ekipa dočekuju Sautempton

Novosti online

20. 08. 2022. u 08:35

ŠTOPER Fofana je na pragu Čelsija i najverovatnije danas neće biti u sastavu.

ЛЕСТЕР У ОФАНЗИВИ: Варди и екипа дочекују Саутемптон

FOTO: Tanjug

Fudbaleri Lestera dočekaće Sautempton u utakmici trećeg kola Premijer lige. Oba kluba i dalje nisu upisala pobedu, te će se na "King pauer" stadionu velika borba za tri boda.

Navijači Arsenala nadaju se da bi ova sezona mogla da bude obeležena povratkom njihovih ljubimaca u Ligu šampiona. Snagu "tobdžija" na svojoj koži osetio je Lester. Izabranici Mikela Artete ubedljivo su savladali nekadašnjeg prvaka - 4:2.

Gabrijel Žezus nije imao mesta u ovakvom Sitiju, ali u Arsenalu igra kao preporođen. Bio je sjajan pre svega u prvom poluvremenu. Njegov tim je najpre posle šuta Džake pogodio stativu, ali to je bila samo najava onoga što će se nešto kasnije dogoditi. 

U 23. minutu Martineli je poveo akciju, dodao je do Džake, ovaj do Žezusa, a Brazilac je iskosa sa šest metara lobovao Vorda. Isti igrač pogodio je 12 minuta kasnije, posle ubačene lopte iz kornera Vardi je nespretno intervenisao glavom, a na drugoj stativi je loptu dočekao Žezus, i glavom je lako ubacio u protivničku mrežu. 

Ipak, u 53. minutu Lester se vratio u igru i to na neverovatan način. Posle ubačene lopte ka Vardiju Saliba je očajno reagovao glavom, sproveo je loptu u sopstvenu mrežu. 

Samo dva minuta kasnije Arsenal je vratio dva gola prednosti, očajno je u ovoj akciji reagovao golman gostiju Varda, ispistio je loptu, Žezus je odmah prosledio do Džake, koji je lako ubacio u tada već praznu mrežu. 

Lester se posle sjajne akcije u 73. minutu još jednom vratio u meč, Ihenaćo je prelepo uposlio Medisona, a ovaj je udarcem iskosa sa desne strane savladao u ovoj intervenciji lošeg Ramsdejla. 

I ponovo je Arsenal samo dva minuta kasnije vratio dva gola prednosti. Sjajni Martineli je iskoristio dodavanje Žezusa, potom je preciznim udarcem sa 19 metara savladao golmana Lestera. 

Brendan Rodžers i dalje traga za pojačanjima. Lester u svom sastavu nema novog fudbalera, a svakako su potrebni. Da stvar bude gora po iskusnog stratega, štoper Fofana je na pragu Čelsija i najverovatnije danas neće biti u sastavu.

Sautempton je želeo pobedu protiv Lidsa posle brodoloma u prvom meču, ali su domaći presrećni i posle osvojenog boda – 2:2. 

Samo što je počelo drugo poluvreme, odbrana Sautemptona je dva puta prilično loše reagovala, a to je Rodrigo znao da iskoristi i da svom timu obezbedi prednost. 

Nisu se gosti na tome zaustavili, u 60. minutu posle kornera glavom je loptu na drugu stativu prebacio Struijk, a tamo je Rodrigo glavom postigao drugi pogodak. 

Pojačanje iz Rendžersa Aribo u 72. minutu je komplikovao, mogao je da šutira iz prve, ali je odlučio da predribla golmana, na njegovu sreću uspeo je, pa je vratio svoj tim u igru. Deset minuta kasnije Sautempton je izjednačio, posle fenomenalnog pasa Mare Voker-Piters je pogodio. 

Lester je prethodne sezone ubeljivo savladao "svece" na "King pauer" stadionu sa 4:2. Očekujemo da "lisice" danas ostvare prvu pobede u takmičarskoj 2022/23.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,90)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna