UTEŠNA NAGRADA ZA PARTIZAN: Crno-beli preko Hamruna do evropske jeseni

Novosti online

18. 08. 2022. u 08:21 >> 08:36

"PARNI VALjAK" apsolutni favorit.

УТЕШНА НАГРАДА ЗА ПАРТИЗАН: Црно-бели преко Хамруна до европске јесени

FOTO: FK Partizan

Fudbaleri Partizana večeras od 21.00 dočekuju Hamrun u prvom od dva meča plej-ofa za Ligu konferencije. Za crno-bele ovaj susret predstavlja utešnu nagradu nakon ispadanja od AEK-a u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok malteška ekipa u Humsku stiže posle podviga i eliminacije Levskog.

Trener "parnog valjka" Gordan Petrić izneo je svoje utiske pred susret u Beogradu.

- Čeka nas nimalo naivna utakmica - upozorava Petrić, koji će se posle debija u Mocart bet Super ligi predstaviti kao trener i na evropskom koloseku.

- Moramo da uradimo nekoliko domaćih zadatak da bismo bili bolji od ekipe koja je već odigrala već šest evropskih utakmica. Nadam se da su se momci podigli minulih dana i savladali psihološku barijeru.

U tome bi mogla da im pomogne pobeda iz Novog Sada. Pre svega zbog načina koji je savladana Mladost GAT, pogotkom Svetozara Marković u petom minutu nadoknade.

- Videli ste po reakciji igrača posle gola koliko im znači, kako su se radovali. Bio sam i igrač i funkcioner, prolazio kao fudbaler kroz sve što i oni danas, smeta mi što u nekim trenucima navijači prozivaju igrače koji su možda najmanje krivi. Ako je moguće, tražim podršku za njih, a ako je potrebno neko da se proziva neka to budu ljudi sa strane, kao što sam ja. Bitno je, pogotovo za mlade, da osete podršku. Profesionalci su, ovo ne bi trebalo, generalno, da ih opterećuje.

Mada jeste. Naročito zbog dešavanja posle utakmice sa AEK-om iz Larnake.

- Ako se plasiramo u grupnu fazu i pružimo bolju igru onda će momci izaći iz krize. Rekao sam im već da sam tokom karijere dvaput bio u ovakvoj stuaciji, u Kristal Palasu i Partizanu. Zadesi se, ali sve je na igračima. Ko bi trebalo da nas izvuče iz krize? Pa, oni! I to samo jednostavnim stvarima. Nekad je lopta okrugla, pa postane četvrtasta, a mi moramo da je vratimo u okruglo stanje.

Novi trener Partizana potvrdio je da se posle propuštenog meča sa Mladosti u kombinaciju vraćaju Kvinsi Menig i Siniša Saničanin, ali da su i dalje od tima daleko roviti Aleksandar Lutovac i Andrija Pavlović. I čini se da pred ovaj meč nije pitanje kadrovskih rešenja, već psihe. Da se rival ne potceni, jer je protiv Alaškerta, Veleža i Levskog pokazao koliko je neprijatan.

- Imali malu analizu Hamruna, danas ćemo ponovo. Verovatno momci već znaju da nema opuštanja, vode računa o svom životu, tako i protiv koga igraju. To nisu igrači sa Malte, nego su sve stranci, u nogama imaju šest evropskih mečeva, gledao sam ih, pogotovo protiv Levskog, možda su srećno prošli Bugare na kraju. Nezgodni su. Moramo da uradimo tri, četiri domaća zadatak da bi bili na nivou - istakao je Petrić.

Nema sumnje da je sprski predstavnik veliki favorti, a mi se nadamo da će tu ulogu opravdati na terenu.

NAŠ TIP: 1&2-5 (kvota 1,53)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

BILBAO JURI LIGU ŠAMPIONA: Na San Mamesu su padale mnogo jače ekipe od fenjeraša sa juga Španije