VELIKANI U TEŠKOJ SITUACIJI: Očajni Indepedijente izlazi na megdan malo boljem Rasingu

Novosti online

10. 07. 2022. u 08:44 >> 08:42

SEDMO kolo Lige profesional donosi nam duel nekadašnjih šampiona Argentine.

ВЕЛИКАНИ У ТЕШКОЈ СИТУАЦИЈИ: Очајни Индепедијенте излази на мегдан мало бољем Расингу

Foto: Profimedia

Dobro je Rasing krenuo ove godine, bio je najbolji tim u prvom delu sezone u Liga kupu Argentine, ali posle poraza na penale u polufinale plej-ofa od Boke Juniors krenula su kola nizbrdo za velikana iz Aveljanede. Četu Fernanda Gaga je uzdrmao poraz od drugoligaša Agropesuarija (1:2) na svom terenu u šesnaestine finala Kupa Argetnine. Tri dana kasnije su plavo-beli izgubuli u drugom kolu Lige profesional od Godoj Kruza (0:2).

Uzdigla se "akademija" nakon loših rezultata, zaigrala u skladu sa renomeom i kvalitetom. Rutinski je savladan Velez sa 2:0, međutim, Himnasija je pokazala zbog čega je naprijatnije iznenađenje prvenstva. "Vukovi" su četu Fernanda Gaga pobedili rezultatom 3:1 i tako ih vratili na početak. Ipak, nekadašnji fudbaler Real Madrida uspeo je da motiviše svoje pulene. Rasing je samo pet dana nakon novog neuspeha demolirao Aldosivi na svom terenu (5:0). Usledilo je gostovanje Sarmijentu, i ponovo, novo razočarenje za navijače. Ovoga puta pristalice su svedočile bledom remiju (1:1). Deset osvojenih bodova u dosadašnjim bitkama dovoljna su za bledo sedmo mesto na tabeli.

Indepedijente je u velikoj krizi, dvadeseta pozicija je ispod renomea kluba ovakve veličine. "Rohosi" su poraženi u prethodna dva prvenstvena susreta identični rezultatom 3:1. Bolji od šesnaestostrukog šampiona bili su Patrotnato i Plantese koji je ubedljiv trijumf upisao kao gost. Poslednju pobede izabranici Eduarda Domingeza upisali su u osmini finala Kupa Argentine protiv Atletiko Tukumana (1:0).

Uprava kluba je kao prioritet postavila borbu za Kup, jer u tom takmičenju vidi jednostavniji put do plasmana u Kopa Libertadores.

Utakmica se može podeliti na dva ključna trenutka. Prvi je kada je domaćin ostao sa igračem manje. Taljer je u 58. minutu zaradio drugi žuti i ostavio saigrače iz domaćeg sastava na cedilu.

Gosti su za 20 minuta iskoristili brojčanu prednost i stigli do prednost. Mada uz dosta sreće. Posle par odbitaka, lopta je nakon udarca Kazaresa pogodila stativu i završila u mreži Atletika.

Do kraja nije bilo promene rezultata, pa je Atletiko Tukuman završio sa borbom u Kupu, dok Independijenteu sledi borba za četvrtfinale.

U prethodna četiri međusobna duela Rasing je kao pobednik izlazio iz tri. Poslednji je odigran u martu, "akademija" je kao gost slavila sa 2:1.

NAŠ TIP: 1 (kvota 1,80)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

PRVENČE MAMINO... Poslednja objava preminule voditeljke Bojane Janković