AL ITIHAD NEMA PRAVA NA GREŠKU: "Tigrovi" napadaju titulu!

Novosti online

23. 06. 2022. u 11:51

VEČERAS su Kozmin Kontra i njegovi puleni pod velikim pritiskom. Ukoliko osvoje nova tri boda, u poslednje kolo ulaze kao klub koji je najbliži cilju.

АЛ ИТИХАД НЕМА ПРАВА НА ГРЕШКУ: Тигрови нападају титулу!

Foto: Profimedia

Fudbaleri Al Itifaka dočekuju na svom "Princ Muhamed" stadionu vodeći Al Itihad u meču 29. kola Profesionalne lige Saudijske Arabije. Prvenstvo u državi na Bliskom istoku nije moglo da uđe u dramatičniji finiš. Naime, večerašnji gost i dalje je na čelu tabele, ali samo zbog bolje gol-razlike u odnosu na aktuelnog šampiona Al Hilal.

Al Itifak neće biti lak plen. Izabranici francuskog stratega Patrisa Karterona grčevito se bore za opstanak. "Vitezovi Ad Dahne" nalaze se na 12. mestu sa 31. bodom, jedan manje imaju Al Fejsali i Al Raed koji je u opasnoj zoni. Zeleno-crveni jednostavno moraju da pruže svoj maksimum ukoliko žele da i naredne sezone nastupaju u eliti, a umnogome će to zavisiti od Naima Slitija.

Reprezentativac Tunisa stigao je u Saudijsku Arabiju 2019. godine iz Dižona. Transfer tada 26. godišnjeg napadača iznosio je 5.000.000 evra. Sliti se najbolje snalazi na levoj strani navale, pokriva i poziciju centralnog napadača i prilično se dobro pokazao u toj ulozi. Momak rođen u Marseju upisao je devet pogodaka i dve asistencije od početka sezone. Upravo ga pomenuti podatak izdvaja kao najboljeg strelca kluba iz Damama. 

Pored Slitija, vredan pomena jedino je Robin Kvaison. 

Šveđanin koji je minulog leta stigao iz Majnca kao da se nije najbolje snašao u Al Itifaku. Od člana renomirane reprezentacije iz Skandinavije očekivalo se više. Kvaison je projektovan za lidera na terenu, međutim, bogati vlasnici nisu dobili šta su očekivali. Uprkos svemu, Kvaison je upisao sedam golova i jednu asistenciju.

Al Itihad je do pre samo mesec dana držao sve u svojim rukama, imao je osetnu prednost u odnosu na Al Hilal, ali pad forme dao je šansu velikom rivalu da unese dramu u završnicu šampionata. "Tigrovi" iz Džede nisu upisali trijumf u protekle tri utakmice, večeras su Kozmin Kontra i njegovi puleni pod velikim pritiskom. Ukoliko osvoje nova tri boda, u poslednje kolo ulaze kao klub koji je najbliži cilju. 

Brazilci Romarinjo i Igor Kornado apsolutni su lideri ekipe sa obale Crvenog mora. Prvi od navedenih upisao je čak 19 golova uz 6 asistencija, dok je Kornado nešto manje učinkovitiji. Nekadašnji fudbaler Palerma na svom kontu ima 5 pogodaka i 9 nameštenih. 

Očekuje nas velika borba na obe strane terena, malu prednost dajemo gostima, ali uz "duplu šansu".

NAŠ TIP: X2&0-3 (kvota 2)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)