GOREĆE "TIGANJ": Holandija na "De Kajpu" želi novi trijumf

Novosti online

11. 06. 2022. u 09:23

IZABRANICI Luja van Gala oduševili su fudbalsku javnost posebno u susretu sa Belgijom, dok je trijumf nad Velsom bio očekivan

ГОРЕЋЕ ТИГАЊ: Холандија на Де Кајпу жели нови тријумф

FOTO: AP/Tanjug

Maksimalan učinak u prethodna dva kola daju za pravu Holandiji da se nada prvom mestu u grupi "A4" Lige nacija. Izabranici Luja van Gala oduševili su fudbalsku javnost posebno u susretu sa Belgijom, dok je trijumf nad Velsom bio očekivan. Sada, u trećem kolu, na "De Kajp" stiže selekcija Poljske koja je doživela debakl od Belgije (1:6).

Bio je to festival dobre igre i efektnih golova "Crvenih đavola", iako su Poljaci poveli. Naravno, pogotkom Roberta Levandovskog (28. minut).

Izjednačio je do kraja prvog poluvrermena Vitsel (42), a onda u poslednjih 30-tak minuta meča mrežu Poljaka redom su „rešetali“ De Brujne (59), Trosar (73, 80), Dendonker (83) i Openda (90+3).

Zvezda belgijskog tima Kevin de Brujne odigrao je jubilarni 90. meč za nacionalni tim i postigao 24. gol.

Holandija je u Kardifu posle uzbudljivog finiša savalada Vels za nastavak dobrih partija.

Posle razočaravajućeg prvog poluvremena u kome selekcija Luja van Gala nije ni šutnula u okvir gola (prvi takav meč posle godinu dana) u nastavku je premijernu šansu iskoristio Teun Kompajners i tad je delovalo da su tri boda skoro zagarantovana. Tim pre što je minulog vikenda ostrvska selekcija izborila plasman na Mundijal u finalu baraža sa Ukrajinom, samim tim počela bez prve zvezde, Gereta Bejla, ali je pokazala prkos.

U nadokandi je na dodavanje Konora Robertsa pogodio Ris Norington Dejvis, da bi u jednom od završnih napada Vut Veghorst efektno – glavom u padu, nalik Van Persiju Špancima na Mundijalu u Brazilu, mada ni izbliza tako efektno – matirao Danija Vorda i obradovao "lale".

Holandija je apsolutni favorit u Roterdamu, a ako pogledamo poslednjih pet međusobnih duela stvari su još jasnije. Večerašnji domaćin savladao je Poljsku u svih pet minulih utakmica.

NAŠ TIP: 1X&2-5 (kvota 1,73)

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DANAS JE DOBAR DAN ZA SRBIJU: Vučić se oglasio sa važnim vestima (FOTO)