BAJERN DOBIO NEOČEKIVANI ODMOR: Kejn je spreman da povede Bavacrce na vrh tabele

V.M.

09. 12. 2023. u 09:38

FUDBALERI Ajntrahta će u tradicionalnom bundesligaškom terminu od 15:30 ugostiti Bajern iz Minhena na ''Dojče bank parku'' u okviru 14. kola nemačkog prvenstva.

БАЈЕРН ДОБИО НЕОЧЕКИВАНИ ОДМОР: Кејн је спреман да поведе Бавацрце на врх табеле

FOTO: Tanjug/AP

Gosti su proteklog vikenda dobili neočekivan odmor pošto je njihov meč sa Union Berlinom odložen zbog nevremena, a kako su ranije ispali iz kupa od Sarbrukena nisu imali ni obaveze preko nedelje, tako da puni energije dočekuju današnji meč u kojem mogu bar na kratko da preuzmu prvo mesto.

Bajern zaostaje tri boda za vodećim Leverkuzenom, ali je odigrao meč manje od njega, a kako ima bolju gol-razliku trijumfom protiv Ajntrahta bi ga pretekao na tabeli.

Bavarci su najbolji gostujući tim lige sa 16 osvojenih poena na šest utakmica na strani što im daje dodatno samopouzdanje da mogu do trećeg vezanog trijumfa na ''Dojče bank parku''.

Generalno gledano, malo šta se može zameriti akutelnim šampionima ove sezone, sakupili su 32 boda na 12 odigranih utakmica, neporaženi su, a na sve to su postigli 43 gola.

Najveće zasluge za sjajni napadački učinak idu najskupljem igraču u istoriji kluba, Hariju Kejnu koji je letos pojačao redove šestostrukog prvaka Evrope.

Sjajni Englez je već oborio brojne bundesligaške rekorde i postigao je 18 pogodaka uz pet podeljenih asistencija u dosadašnjem toku takmičenja.

Sa druge strane, Ajntraht se nalazi u padu forme i ne zna za pobed u prvenstvu više od mesec dana. Poslednji put ju je ostvario u desetom kolu kada je bio bolji od Union Berlina (0:3), a nakon toga je doživeo dva poraza i odigrao remi.

I pored te serije slabih rezultata, domaćin se nalazi u gornjem delu tabele i trenutno zauzima sedmom mestu sa 18 osvojenih bodova.

Frankurt se pretplatio na remije, odigrao ih je već šest i jedino je Bohum više puta delio bodove od njega.

''Orlovi'' su do skoro bili bez poraza na 15 vezanih ligaških mečeva ako računamo i prošlu sezonu, ali ta serija završena je porazom od Štutgarta u 12. kolu (1:2).

Bajern je prošle godine ubedljivo slavio na ''Dojče bank parku'' sa 6:1, a mi verujemo da će i danas doći do novog rutinskog trijumfa.

NAŠ TIP: 2&3-6 (kvota 1,90)

POGLEDAJTE PRVU EPIZODU EMISIJE "KLADIONIČARSKE PRIČE"

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

ĐOKOVIĆ MU NIJE PRVI NA LISTI: Evo šta je Andrej Rubljov rekao nakon što je izbacio Alkaraza u Madridu

Andrej Rubljov uopšte nije naivan teniser. Oni koji su ga posmatrali samo u prethodnih šest sedmica, kada nije imao nijednu pobedu do dolaska u Madrid, verovatno bi pomislili drugačije, ali je on upravo u prestonici Španije nokautirao i najboljeg Španca koji trenutno igra tenis - trećeplasiranog na ATP listi, dvostrukog uzastopnog šampiona madridskog mastersa, Karlosa Alkaraza. A onda je momak na koga je Rusija ponosna izjavio nešto zanimljivo.

01. 05. 2024. u 21:36

Komentari (0)

ŠOK: Karlos Alkaraz izbačen sa turnira u Madridu! Imitirao Nadala, pa morao da pakuje kofere, kao i Rafa (VIDEO)