Šest bodova u kandžama “orlova”

G. K.

24. 03. 2023. u 16:00

FUDBALERI Srbije večeras startuju svoje kvalifikacije za Evropsko prvenstvo koje će se održati u Nemačkoj 2024.godine

Шест бодова у канџама “орлова”

Foto: FSS

“Orlovi” ponovo šire krila i započinju uzlet ka Evropskom prvenstvu u Nemačkoj naredne godine. Fudbalska reprezentacija Srbije na startu kvalifikacija za kontinentalni šampionat prvo u petak u Beogradu dočekuje Litvaniju (20.45), dok tri dana kasnije u Podgorici u istom terminu gostuje selekciji Crne Gore, sa ciljem da iz dva duela odnese maksimalan broj bodova.

Izabranici selektora Dragana Stojkovića se nalaze u grupi "G" zajedno sa još ekipama Mađarske i Bugarske, a plasman na turnir obezbediće dva prvoplasirana tima. Bez ikakvog pogovora, naša reprezentacija je favorit u toj konkurenciji i ima idealnu priliku da prvi put posle više 24 godine bude deo šampionata (poslednji put učestvovali 2000.godine). Svesni su toga dobro svi u srpskim redovima i zato su pred početak novog kvalifikacionog ciklusa u glas uzviknuli da jedno mesto od ukupno 24 mora da pripadne njima.

Srbija ujedno novi list svoje fudbalske priče otpočinje sa novim licima na rukovodećim mestima u Savezu koja bi trebala da donesu mir i stabilnost. Po mnogima najbolji fudbaler kojeg je ova zemlja ikada imala, Dragan Džajić, zaseo je za predsedničku fotelju i poželeo reprezentaciji puno sreće i uspeha na putu koji im sledi.

Što se tiče igračkog kadra, selektor nije puno menjao u odnosu na tim sa kojim je uspešno prošao prethodni kvalifkacioni ciklus, a dve značajne promene predstavljaju penzionisanje dugogodišnjeg golmana Marka Dmitrovića, kao i angažovanje talentovane uzdanice italijanskog Udinezea, Lazara Samradžića. koji je odlučio da odjavi interesovanje Nemačke, zemlje u kojoj je rođen i odrastao, te prihvati poziv zemlje svojih roditelja.

Sva ostala, dobro poznata lica su u stroju, stim što napadač Fiorentine Luka Jović zbog prehlade neće moći da pomogne timu u ovoj akciji. Njegovo odsustvo ne bi trebalo da bude problem da se obezbedi pobeda protiv nejake Litvanije na stadionu “Rajko Mitić”.

Statistika kaže da je selekcija sa Baltika samo jednom iz osam obračuna izašla kao pobednik protiv Srbije. Beše to davne 2009. na putu ka Mundijalu u Južnoj Africi (1:2) u meču koji nije ništa odlučivao. Svaki drugi megdan, lako je pripao našem timu, a poslednja dva su se odigrala pre četiri godine u kvalifikacijama za prethodnu kontinentalnu smotru (4:1, 2:1).

Što se tiče drugog obračuna, on bi negde očekivano mogao da bude malo nezgodniji i vatreniji usled zajedničke istorije dve države. Međutim, ni u njemu se ne postavlja pitanje ko je kvalitetniji tim. Barem nije u prošla dva meča odigrana u okviru Lige Nacije 2018. godine kada su “orlovi” prvo u Podgorici slavili sa 2:0, da bi kod kuće bili nešto neubedljiviji (2:1).

NAŠ PREDLOG:

SRBIJA - LITVANIJA  1&2-3 

CRNA GORA - SRBIJA  2&GG

MITROVIĆEVE MUŠTERIJE

Oba naredna rivala Srbije su posebno upamtile Aleksandra Mitrovića. Najbolji golgeter u istoriji našeg tima je bez pardona punio mreže i jednima i drugima. Od poslednjih šest golova “orlova” Litvancima, čak četiri su delo napadača Fulama, dok je tri od ukupno četiri pogotka Crnogorcima postigao takođe snažni Mitar.

RASPORED

1. kolo (24. mart 2023.)

Srbija – Litvanija 

2. kolo (27. mart 2023.)

Crna Gora – Srbija 

3. kolo (20. jun 2023.)

Bugarska – Srbija 21.45

4. kolo (7. septembar 2023.)

Srbija – Mađarska 20.45

5. kolo (10. septembar 2023.)

Litvanija – Srbija 21.45

6. kolo (14. oktobar 2023.)

Mađarska – Srbija 20.45

7. kolo (17. oktobar 2023.)

Srbija – Crna Gora 20.45

8. kolo (19. novembar 2023.)

Srbija – Bugarska 15.00

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!