IBRAHIMOVIĆ VRAĆA ŠVEDSKU U VRH? "Vikinzi" sa starim vukom dočekuju obnovljeni tim "crvenih đavola"

O. M.

24. 03. 2023. u 10:32

ŠVEDSKA dočekuje Belgiju na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Nemačkoj 2024. godine.

ИБРАХИМОВИЋ ВРАЋА ШВЕДСКУ У ВРХ? Викинзи са старим вуком дочекују обновљени тим црвених ђавола

FOTO: AP

"Vikinzi" i "crveni đavoli" nalaze se u grupi "F", sa Austrijom, Azerbejdžanom i Estonijom. U drugoj utakmici ove grupe Austrija dočekuje Azerbejdžan, dok je Estonija slobodna, ali je prvi termin u prvom prozoru kvalifikacija iskoristila za prijateljsku utakmicu sa Mađarskom, koju su naši severni susedi dobili minimalnim rezultatom.

Belgija je blagi favorit ako bi se gledao plasman na FIFA rang-listi, gde su gosti četvrti u odnosu na 23. mesto koje trenutno zauzima domaća ekipa. Ali skor koji Švedska ima na svom terenu u poslednjih nekoliko ciklusa kvaifikacija za evropska prvenstva - 16 pobeda, pet nerešenih i samo jedan poraz - ne daje mnogo nade izabranicima Domenika Tedeska.

Zlatan Ibrahimović se vratio u nacionalni tim i njegovo prisustvo moglo bi biti veliki vetar u leđa, s obzirom na to da je postigao gol u osam od poslednjih devet nastupa u kvalifikacijama za Evro (uključujući i plej-of). Nedavno je postao najstariji strelac u istoriji Milana sa punom 41 godinom, a ako zatrese mrežu Belgije, postaće to i u dresu Švedske.

Za Belgiju počinje nova era nakon odlaska Roberta Martineza posle Svetskog prvenstva, a Domeniko Tedesko je nasledio ekipu koja se približava sumraku svoje "zlatne generacije"

Bivši trener Lajpciga već je načinio neke rezove, ne pozvavši u reprezentaciju Drisa Mertensa i Aksela Vitsela koji su zajedno zabeležili 239 nastupa za nacionalni tim. Eden Azar se samoinicijativno povukao, ali imajući u vidu kako i koliko igra u poslednje vreme, to nije ni iznenađenje ni hendikep.

Belgija više nema najviše ambicije u vidu borbe za titulu evropskog šampiona, osnovni cilj Tedeska je plasman na završni turnir naredne godine.

Ova reprezentacija nije primila više od jednog gola u kvalifikacijama za evropska prvenstva u gostima od 2011. godine.

Švedska je posle neuspeha u baražu za Mundijal, gde je poražena od Poljske, i fijaska u Ligi nacija, gde je izgubila status člana "B" divizije u grupi sa Srbijom, Norveškom i Slovenijom, odigrala četiri prijateljske utakmice na kojima je zabeležila sve same pobede. Protivnici nisu bili iz prvog ešalona svetskog fudbala: Meksiko, Alžir, Island i Finska, ali jesu respektabilne ekipe.

Belgija od fijaska na Mundijalu nije odigrala nijedan meč. 

Kad je reč o međusobnim susretima, ove dve selekcije sastajale su se 14 puta, a Belgija vodi 8:4 u pobedama, uz dve nerešena ishoda. Sva tri poslednja susreta završena su pobedom "crvenih đavola", jedan prijateljski i dva u završnicama evropskih prvenstava.

NAŠ PREDLOG: 2-3 (kvota 2,00) 

Preuzmite našu aplikaciju za ljubitelje klađenja

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije