TAKTIČKI KURS ZA OFICIRE VOJSKE SRBIJE: Dvonedeljna obuka civilno-vojne saradnje počela danas u Kruševcu

S. B.

20. 05. 2021. u 17:37

DVODNEDELjNA obuka iz oblasti civilno-vojne saradnje za oficire Vojske Srbije počela je danas u Kruševcu.

ТАКТИЧКИ КУРС ЗА ОФИЦИРЕ ВОЈСКЕ СРБИЈЕ: Двонедељна обука цивилно-војне сарадње почела данас у Крушевцу

FOTO: GU

Taktički kurs u organizaciji Odeljenja za civilno-vojnu saradnju Generalštaba VS podrazumevao je prvog dana predavanje za instrukture i polaznike kursa.

- Sa konceptom civilno – vojne saradnje otpočelo se još 2006.godine, sa tendencijom stalnog unapređenja i razvoja, a okosnicu saradnje sa civilnim sektorom čine upravo jedinice lokalne samouprave-napominjnuo je između ostalog, potpukovnik Živko Božić.

Prema rečima gradonačelnice Jasmine Palurović,Kruševac kontinuirano radi na jačanju civilno – vojne saradnje i u tom kontekstu,blisko se sarađuje sa Garnizonom Kruševac.

-Ovakva koordinacija posebno se pokazala značajnom u vreme pandemije virusa korona, kada su realizovane mnoge zajedničke akcije humanitarnog karaktera-istakla je gradonačelica Jasmina Palurović.

- Vojska Srbije je i činilac na koga uvek može da se računa u vreme elementarnih nepogoda, održavanja svečanosti i manifestacija i drugih događaja koji zahtevaju podršku.

Načelnik Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije Dušan Todorović održao je predavanje o organizacionoj strkturi Grada i Gradske upravu,a u drugom segmentu radnog dela, bilo je reči o strukturi i radu Odeljenja za poslove odbrane i vanredne situacije i Gradskog štaba za vanredne situacije kroz aspekt civilno – vojne saradnje.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju