MEĐUNARODNO TAKMIČENJE U BELORUSIJI: Uspeh Duvačkog orkestra DVD-a iz Kikinde (FOTO)

R.Š.

14. 05. 2021. u 15:24

DUVAČKI orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kikinde osvojio je drugo mesto na prvom Međunarodnom takmičenju duvačkih orkestara u Belorusiji.

МЕЂУНАРОДНО ТАКМИЧЕЊЕ У БЕЛОРУСИЈИ: Успех Дувачког оркестра ДВД-а из Кикинде (ФОТО)

Foto: Rada Šegrt

Zbog pandemije kovida 19, takmičenje je održano onlajn, ali je, i pored toga, konkurencija bila jaka, učestvovali su orkestri iz Belorusije, Rusije, Ukrajine, Kine, Francuske, Nemačke i Srbije. Kikindski duvači pozvani su na ovaj festival zbog ranije postignutih uspeha, pored ostalog, pobednici su “Begej festa” koji je prošle godine održan u Zrenjaninu, koji je, takođe, bio međunarodnog karaktera.

- Zadovoljni smo plasmanom na takmičenju Belorusiji, iako nismo imali kvalitetne snimke, već smo slali one sa koncerata. Poslali smo naše izvođenje “Mornaričkog marša” što je bila obavezna kompozicija i, po našem izboru, muziku iz “Otpisanih”. Prvo mesto osvojio je orkestar iz Belorusije - navodi šef kikindskog orkestra Albert Nađ.

Foto: Rada Šegrt

Albert Nađ

Duvački orkestar Dobrovoljnog vatrogasnog društva iz Kikinde jedan je od najstarijih u Vojvodini, osnovan je 1933. godine. Trenutno ima 20 članova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna