SLOŽNE ČETIRI OPŠTINE: Planovi za odlaganje komunalnog orpada u Krupnju

Vladimir Mitrić

14. 05. 2021. u 11:51

OPŠTINA Krupanj bila je domaćin sastanka predstavnika lokalnih samouprava uključenih u projekat Regionalnog centra za upravljanje komunalnim otpadom „Eko-Tamnava“ d.o.o. Ub na kom su učestvovali načelnik Mačvanskog upravnog okruga Vladan Krasavac, predsednik opštine Krupanj Ivan Isailović, predsednik opštine LJubovija Milan Jovanović, predsednik opštine Mali Zvornik Zoran Jevtić, predsednik opštine Osečina Nikola Tomić i direktor preduzeća „Eko-Tamnava“ Zoran Petrović sa saradnicima.

СЛОЖНЕ ЧЕТИРИ ОПШТИНЕ: Планови за одлагање комуналног орпада у Крупњу

foto: V.M

Čelnici lokalnih samouprava upoznati su se sa planom za izgradnju Regionalne deponije „Kalenić“ kao i sa svim oni šta čini naredne poslove s njim u vezi.

Kako je rečeno, već je urađena studija opravdanosti za opštine koje učestvuju u projektu. Grad Loznica, kako se čulo, nastupaće samostalno, pa će otpad da voziti direktno na deponiju „Kalenić“.

-Kako je ranije dogovoreno, transfer stanica i reciklažno dvorište biće izgrađeni na području opštine Osečina, gde će biti selekcija otpada odakle će se dalje transportovati ka regionalnoj deponiji -rečeno je na ovom skupu. - Svaka opština dobiće kante za razvrstavanje komunalnog otpada i po najmanje jedan kamion za njegov transport. Obaveza lokalnih samouprava je da odrede lokacije za izgradnju reciklažnog dvorišta i rešavanje imovinskih odnosa.

Predloženo je da reciklažna dvorišta budu tipski urađena u svim opštinama i opremljena isti način, „ čime će se uštedeti na troškovima za izradu projektne dokumentacije.“

Sledeći skup, na ovu temu, biće u Osečini, gde će biti video prezentacija čitavopg tog vrednog i značajnog posla.Detaljno će biti objašnjen način prikupljanja otpada, od primarne selekcije u domaćinstvima do krajnjeg odredišta Regionalne deponije. Početak radova planiran je u četvrtom kvartalu ove godine, a završetak do kraja 2023. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)